Η Δύση προετοιμάζεται για άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία - Βούτσιτς

Russian Foreign Ministry Press Office/TASS
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πιστεύει ότι οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται ενεργά για την έναρξη μιας άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

«Η Δύση θα ήθελε να διεξάγει πόλεμο από απόσταση, μέσω κάποιου άλλου, επενδύοντας χρήματα και ούτω καθεξής, αλλά προς το παρόν δεν είναι έτοιμη [για μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία]. Θα είναι έτοιμοι; Δεν είναι έτοιμοι τώρα, αλλά νομίζω πως θα είναι έτοιμοι. Προετοιμάζονται ήδη για μια σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και προετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα ήθελαν να δουν κάποιοι, από κάθε άποψη. Το ξέρουμε αυτό από τις στρατιωτικές προετοιμασίες, ξέρουμε πώς προχωρούν. Και θέλω να σας πω ότι προετοιμάζονται για μια στρατιωτική σύγκρουση», δήλωσε ο Βούτσιτς στο τηλεοπτικό κανάλι Pink TV.

Νωρίτερα, ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε πως «η Δύση, εφόσον δεν πεθαίνουν άνθρωποι από τη Δύση ή πεθαίνουν μόνο εθελοντές, δεν ενδιαφέρεται για το πόσοι Ουκρανοί θα πεθάνουν». Αυτό, σύμφωνα με τον Σέρβο ηγέτη, οφείλεται στο γεγονός ότι «η Ρωσία έχει πολύ πετρέλαιο, φυσικό αέριο, φωσφορικά άλατα, χρυσό και ασήμι και όλα όσα χρειάζονται». Αναφέρθηκε επίσης σε ιδέες που προέρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με τις οποίες «η Ρωσία δεν αξίζει να έχει τέτοια εδάφη, διότι είναι η επαρχία όλης της ανθρωπότητας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail