Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό για "τρομοκρατική επίθεση" - μέσα ενημέρωσης

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λόγω πιθανής τρομοκρατικής απειλής κατά των εγκαταστάσεων ή του προσωπικού, μετέδωσαν την Κυριακή πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του Πενταγώνου.

"Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που υποδεικνύουν μια επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων στην Ευρώπη κατά την επόμενη εβδομάδα περίπου", δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος στο Fox News.

Σύμφωνα με την πηγή, διάφορες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής φρουράς στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, η οποία φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, αύξησαν τη στάση απειλής τους στο λεγόμενο Force Protection "Charlie", το οποίο "εφαρμόζεται όταν συμβαίνει ένα περιστατικό ή λαμβάνονται πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι είναι πιθανή κάποια μορφή τρομοκρατικής ενέργειας ή στοχοποίησης κατά του προσωπικού ή των εγκαταστάσεων".

Ένα τέτοιο επίπεδο απειλής δεν έχει ενεργοποιηθεί "εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια", δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος που υπηρετεί σε μια από τις βάσεις, προσθέτοντας πως γενικά εφαρμόζεται όταν ο στρατός αντιμετωπίζει μια "ενεργή-αξιόπιστη απειλή".

Εκπρόσωπος του διοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ Dan Day αρνήθηκε να σχολιάσει την ακριβή φύση της απειλής, λέγοντας ότι το Πεντάγωνο "αξιολογεί συνεχώς μια ποικιλία παραγόντων που παίζουν ρόλο στην ασφάλεια της αμερικανικής στρατιωτικής κοινότητας στο εξωτερικό" και λαμβάνει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των μελών των υπηρεσιών.

"Η USEUCOM παρακολουθεί διαρκώς το περιβάλλον ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι το προσωπικό της είναι ενημερωμένο και πως είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ατόμου, της οικογένειας και των αγαπημένων του προσώπων. Όπως πάντα, η USEUCOM συμβουλεύει το προσωπικό στο ευρωπαϊκό θέατρο να παραμένει σε επαγρύπνηση και να βρίσκεται σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή", πρόσθεσε, όπως αναφέρει το CNN.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail