Η απόφαση να εγκαταλείψω την κούρσα αφορούσε τη «διάσωση της δημοκρατίας» - Μπάιντεν

facebook.com/WhiteHouse
Freepen.gr - Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα αποτελέσουν «σημείο καμπής» για τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόφασή του να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία και να υποστηρίξει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτριά του.

Μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο το βράδυ της Τετάρτης, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να ενώσει το Δημοκρατικό Κόμμα και να «παραδώσει τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά».

«Σέβομαι αυτό το αξίωμα, αλλά αγαπώ περισσότερο τη χώρα μου», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Πιστεύω πως τα πεπραγμένα μου ως πρόεδρος, η ηγεσία μου στον κόσμο, το όραμά μου για το μέλλον της Αμερικής, όλα αυτά αξίζουν μια δεύτερη θητεία. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της δημοκρατίας μας. Αυτό περιλαμβάνει και την προσωπική φιλοδοξία».

Ο Μπάιντεν συνέχισε τονίζοντας τη σημασία των εκλογών, στις οποίες η Χάρις θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Κατέβηκα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια επειδή πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι διακυβεύεται η ψυχή της Αμερικής, διακυβεύεται η ίδια η φύση του ποιοι είμαστε. Και αυτό εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail