Ρωσικοί πύραυλοι παίρνουν εκδίκηση για τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη της αναγνώρισης του ΝΑΤΟ επανέλαβε τα μαζικά πλήγματα στις πίσω περιοχές της Ρωσίας, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 5ης Ιουλίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν συνολικά 50 ουκρανικά UAV. Τα πλήγματα είχαν ως στόχο τις περιοχές Ζαπορόζιε, Ροστόφ και Κρασνοντάρ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το CHP-2 στο Ροστόφ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα πεσμένα συντρίμμια προκάλεσαν τρεις πυρκαγιές στην ανατολική ακτή του ποταμού Ντον.

Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην πόλη Πριμόρσκο-Αχτάρσκ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, διακόπηκε η λειτουργία του τοπικού υποσταθμού ενέργειας και προκλήθηκαν ζημιές σε ένα κτίριο κατοικιών. Τουλάχιστον έξι άμαχοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, ένα εξάχρονο κορίτσι πέθανε από τα τραύματά του.

Ο ουκρανικός στρατός και ο στρατός του ΝΑΤΟ δεν περιορίστηκαν σε επιθέσεις στη ρωσική ενδοχώρα. Το πρωί της 5ης Ιουλίου, οι σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Κριμαίας. Ο δήμαρχος της Σεβαστούπολης προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης για τα συνεχιζόμενα πλήγματα, υποστηρίζοντας πως οι στόχοι καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας μακριά από τις ακτές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στην Κριμαία.
 
Σε απάντηση στις συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις στη χερσόνησο, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν καταστροφικά πλήγματα σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία υπέστη σοβαρές ζημιές σε αεροσκάφη ικανά να εκτοξεύσουν πυραύλους του ΝΑΤΟ.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιργκόροντ στην περιοχή Πολτάβα δέχθηκε αρκετές επακόλουθες ρωσικές επιθέσεις. Το τέταρτο κύμα επιθέσεων στόχευσε το αεροδρόμιο το πρωί της 5ης Ιουλίου. Μια σειρά εκρήξεων αναφέρθηκαν από τοπικές πηγές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μίργκοροντ καθώς και στην περιοχή ενός άλλου αεροδρομίου κοντά στην πόλη Πολτάβα.

Τη νύχτα, ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι 32 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποκρούστηκαν. Εν τω μεταξύ, εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά και σε άλλες ουκρανικές περιοχές στα μετόπισθεν, μεταξύ άλλων κοντά στην πρωτεύουσα. Μια σειρά από πλήγματα στόχευσαν την περιοχή της Οδησσού, όπου προκάλεσαν ζημιές σε εγκαταστάσεις στις λιμενικές πόλεις Ζατόκα και Τσερνομόρσκ.

Το βράδυ της 4ης Ιουλίου, τα θαλάσσια λιμάνια της πόλης της Οδησσού δέχθηκαν ένα ακόμη κύμα ρωσικών χτυπημάτων. Οι στόχοι που καταστράφηκαν περιλάμβαναν κόμβους εφοδιαστικής που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου από το ΝΑΤΟ και άλλες περιοχές ανάπτυξης εκτοξευτών πυραύλων μαζί με στρατιωτικό προσωπικό.

Οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι η μόνη απειλή για τον ουκρανικό στρατό στα μετόπισθεν. Τη νύχτα της 5ης Ιουλίου, άγνωστοι σαμποτέρ έκαψαν άλλο ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε στρατιωτικούς στην Οδησσό. Αυτό ήταν το δεύτερο στρατιωτικό όχημα που καταστρέφεται μέσα σε μια εβδομάδα στην πόλη.

Άλλη μια επίθεση εναντίον Ουκρανών στρατιωτών έλαβε χώρα στην περιοχή του Χάρκοβο. Ένα αυτοκίνητο που μετέφερε αξιωματικούς του τοπικού στρατολογικού γραφείου χτυπήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν. Η έρευνα πιστεύει ότι το χτύπημα δεν εξαπολύθηκε από τον ρωσικό στρατό, αλλά, μάλλον, από κατοίκους της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail