Η Ρωσία δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου με τη Δύση, είπε ο Λαβρόφ

RIA Novosti / Grigory Sysoev
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν κλείνει την πόρτα στο διάλογο με τις δυτικές χώρες για την οικονομική συνεργασία, τα έργα υποδομής, καθώς και για την ασφάλεια και τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρασία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι θεμελιωδώς σημαντικό ότι όταν ο πρόεδρος αναπτύσσει αυτή την πρωτοβουλία, τονίζει πάντα πως δεν κλείνουμε την πόρτα σε καμία χώρα που βρίσκεται στην ευρασιατική ήπειρο. Όταν και αν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας έρθουν στα συγκαλά τους, συνειδητοποιήσουν ότι χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τη θέση των ΗΠΑ εις βάρος της αποδυνάμωσης της θέσης της Ευρώπης, καλοδεχούμενοι, οι πόρτες είναι ανοιχτές. Αλλά θα πρέπει να εισέλθουν σε αυτές τις διαδικασίες στη βάση της ισότητας και του πλήρους σεβασμού των συμφερόντων εκείνων που άρχισαν να αλληλεπιδρούν νωρίτερα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνάντηση με ηγέτες ρωσικών ΜΚΟ.

Σημείωσε ότι πάνω στην υλική βάση των κοινών έργων υποδομής στην Ευρασία «είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα σύστημα ευρασιατικής ασφάλειας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail