Η Βρετανία επέτρεψε χτυπήματα στη Ρωσία με όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία

RIA Novosti / Alex McNaughton
Freepen.gr - Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν όπλα που προμήθευσε η Βρετανία στο Κίεβο για να πλήξουν στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, αλλά εναπόκειται στους ίδιους τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Telegraph επικαλέστηκε πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που δήλωσε ότι δεν έχει δοθεί άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Διευκρινίστηκε πως το θέμα της έκδοσης τέτοιων αδειών αφορά άλλες δύο χώρες εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την κυρίαρχη χώρα της. Αυτό δεν αποκλείει να πλήξουν στόχους στη Ρωσία, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Ουκρανούς. Αυτό πρέπει να γίνει εντός των παραμέτρων και των ορίων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε στο BBC Radio 4.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail