Πρώην αναλυτής του Πενταγώνου: Η σύνοδος του ΝΑΤΟ ήταν μια τρομακτική προειδοποίηση για τον κόσμο

nato.int
Freepen.gr - Η κοινή δήλωση που προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον ήταν μια "τρομακτική προειδοποίηση" ότι η συμμαχία δεν περιορίζεται στις φιλοδοξίες της από εδαφικούς περιορισμούς και αποτελεί απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο από τη Βαλτική έως τον Ειρηνικό, δήλωσε στο RIA Novosti η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου και συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.

Σύμφωνα με την ίδια, σε παλαιότερες εποχές, η γλώσσα του εγγράφου θα είχε θεωρηθεί "κήρυξη πολέμου".

"Πρόκειται για μια τρομακτική προειδοποίηση προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι το ΝΑΤΟ δε βλέπει όρια στις εδαφικές φιλοδοξίες του και, με τη χρηματοδότηση που επιθυμούν οι ΗΠΑ, υπάρχει ως απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια και το εμπόριο στη Βαλτική Θάλασσα και τον Ειρηνικό", είπε.

Οι ηγέτες των 32 κρατών μελών του ΝΑΤΟ και πολλών εταίρων της συμμαχίας πέρασαν τρεις ημέρες στην Ουάσινγκτον συζητώντας την ενίσχυση του ρόλου τους στη βοήθεια της Ουκρανίας, την ενίσχυση των συλλογικών δυνατοτήτων κατά της Ρωσίας και την επέκταση της συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου η αντιπαλότητα της Δύσης με την Κίνα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.

Η Kwiatkowski δήλωσε πως η Μόσχα και το Πεκίνο θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά το τελικό έγγραφο και να "εκθέσουν την υποκρισία του".

"Βασικά, πρόκειται για ένα έγγραφο άπληστου και αλαζονικού παγκόσμιου πολέμου, που συντάχθηκε από μια ρηχή συμμαχία η οποία, από την ίδρυσή της, δεν έχει κερδίσει ούτε έναν πόλεμο στον οποίο συμμετείχε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ξεκίνησε άμεσα", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail