Εφιάλτης συνταξιοδότησης! Ορδές συνταξιούχων Αμερικανών μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν στη δουλειά μόνο και μόνο για να επιβιώσουν

Το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης θεσπίστηκε για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους Αμερικανούς να ευημερήσουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους. Δυστυχώς, εκατομμύρια και εκατομμύρια συνταξιούχοι Αμερικανοί διαπιστώνουν ότι οι μηνιαίες πληρωμές τους για την Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι απλώς αρκετές, καθώς το κόστος ζωής έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε πως ένα επιβλητικό 85% των ενηλίκων των ΗΠΑ θεωρεί πλέον τον πληθωρισμό ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, και οι ηλικιωμένοι πλήττονται ιδιαίτερα σκληρά. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μάλιστα, μια διαφορετική έρευνα που μόλις διεξήχθη από την Motley Fool ανακάλυψε ότι το 44% των συνταξιούχων Αμερικανών σκέφτονται να επιστρέψουν στην εργασία τους επειδή χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να επιβιώσουν:

Ένας αυξανόμενος αριθμός συνταξιούχων Αμερικανών σκέφτεται να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς συνεχίζει να μάχεται με τον χρόνιο πληθωρισμό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσίευσε η Motley Fool.

Περίπου το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκέφτεται να αναζητήσει εργασία επειδή οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης δεν έχουν συμβαδίσει επαρκώς με τον υψηλό πληθωρισμό.
Περιττό να πούμε πως το να προσπαθείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας στα εβδομήντα, τα ογδόντα ή τα ενενήντα σας χρόνια δεν είναι κάτι εύκολο.

Αλλά αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο να επιστρέψετε στη δουλειά ή στο να μην τρώτε τρία γεύματα την ημέρα, νομίζω ότι η επιλογή είναι εύκολη.
 
Σήμερα, η μέση πληρωμή κοινωνικής ασφάλισης είναι μικρότερη από το μισό από αυτό που ξοδεύει κάθε μήνα ο μέσος συνταξιούχος Αμερικανός:
Η μέση μηνιαία πληρωμή Κοινωνικής Ασφάλισης το 2024 είναι 1.907 $, σύμφωνα με τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα των 4.818 δολαρίων που ανέφεραν πως ξόδεψαν οι Αμερικανοί ηλικίας 65 ετών και άνω το 2022.
Φυσικά το σημερινό οικονομικό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο για όλους μας.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια, το τυπικό νοικοκυριό σε αυτή τη χώρα ξοδεύει επιπλέον 1.069 $ το μήνα μόνο για να διατηρήσει το ίδιο βιοτικό επίπεδο:
Το τυπικό νοικοκυριό των ΗΠΑ χρειαζόταν να πληρώνει 227 $ περισσότερα το μήνα το Μάρτιο για να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που έκανε πριν από ένα χρόνο, λόγω του υψηλού ακόμη πληθωρισμού. Οι Αμερικανοί πληρώνουν κατά μέσο όρο 784 $ περισσότερα κάθε μήνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια και 1.069 $ περισσότερα σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια.
Δυστυχώς, το κόστος ζωής μόνο θα επιδεινωθεί επειδή οι ηγέτες μας απλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Σε αυτό το σημείο, οι πολιτικοί μας στην Ουάσιγκτον έχουν δανειστεί τόσα χρήματα που ξοδεύουμε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο μόνο για τόκους για το εθνικό χρέος.

Στην πραγματικότητα, τώρα ξοδεύουμε περισσότερα για τους τόκους για το εθνικό χρέος παρά για την εθνική άμυνα.

Αλλά αντί να επιβραδύνουν, οι πολιτικοί μας απλώς συνεχίζουν να δανείζονται και να ξοδεύουν τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επομένως, ο πληθωρισμός δε θα υποχωρήσει σύντομα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κατασχέσεων κατοικιών αυξήθηκε για άλλη μια φορά τον περασμένο μήνα:
Οι κατασχέσεις κατοικιών αυξήθηκαν και πάλι το Μάιο καθώς οι Αμερικανοί συνεχίζουν να παλεύουν με τη συνεχιζόμενη κρίση κόστους ζωής.

Αυτό σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον πάροχο δεδομένων ακινήτων ATTOM, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχαν 32.621 ακίνητα τον Μάιο με κατασχέσεις, που περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις αθέτησης υποχρεώσεων, προγραμματισμένους πλειστηριασμούς και ανακαταλήψεις τραπεζών.
Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι.

Περιττό να πούμε ότι υπήρξαν πολλά και πολλά ανησυχητικά σημάδια για την οικονομία τον τελευταίο καιρό:
Εκτός από την αντικρουόμενη αύξηση της ανεργίας, άλλα σημάδια επιδείνωσης περιλαμβάνουν στάσιμες λιανικές πωλήσεις, επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, αδύναμη βιομηχανική παραγωγή και παραγγελίες μεταποίησης, αυξανόμενο καταναλωτικό χρέος, ύφεση νέων κατοικιών, μείωση των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.
Για πολλούς από αυτούς που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οικονομικής τροφικής αλυσίδας, φαίνεται ότι η οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει.

Σήμερα, το 20 τοις εκατό ολόκληρου του πληθυσμού της Καλιφόρνια ζει σε συνθήκες φτώχειας και τεράστιοι καταυλισμοί αστέγων έχουν φυτρώσει σε όλη την πολιτεία.

Δυστυχώς, πολύ περισσότεροι Αμερικανοί θα ενταχθούν σύντομα στις τάξεις των φτωχών επειδή η οικονομία κινείται γρήγορα προς τη λάθος κατεύθυνση.

Οι προοπτικές είναι τόσο ζοφερές που ακόμη και η Walmart κλείνει καταστήματα:
Η Walmart αποφάσισε να κλείσει άλλα τρία καταστήματα στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χρεοκοπημένων καταστημάτων φέτος σε 11.

Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου είπε ότι αυτά τα τρία καταστήματα –που βρίσκονται στη Τζόρτζια και το Κολοράντο– είχαν χαμηλή οικονομική απόδοση.
Και μόλις μάθαμε ότι περισσότερα υποκαταστήματα της Pizza Hut κλείνουν οριστικά:
Η Pizza Hut έκλεισε 15 καταστήματα στην Ιντιάνα την Παρασκευή, ενώ περισσότερες από 120 άλλα καταστήματα κινδυνεύουν να κλείσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times of Northwest Indiana.

Το τελευταίο κλείσιμο έρχεται μετά από μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της αλυσίδας και ενός δικαιοδόχου. Ο Όμιλος EYM, ο οποίος κατέχει και διαχειρίζεται 142 καταστήματα Pizza Hut στο Ιλινόις, την Ιντιάνα, τη Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν, κατηγορήθηκε για αθέτηση πληρωμών εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλονταν στην Pizza Hut εντός προθεσμίας Ιουνίου.
Μια νέα οικονομική κρίση έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά θα επιδεινωθεί πολύ τους μήνες και τα χρόνια που μας περιμένουν.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους, θα θέλουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει μια σειρά από δυσοίωνα σημάδια που σίγουρα θα πρέπει να ανησυχήσουν όλους μας. Πιο συγκεκριμένα, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιαπωνία μόλις ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει περίπου 63 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά ομόλογα:
Αλλά αν αυτό ήταν το πρώτο, και ακόμα μακρινό, σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας (η Norinchukin είναι η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας με περιουσιακά στοιχεία 840 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σήμερα το παροιμιώδες καναρίνι πάτησε μια βόμβα νετρονίων μέσα στο ιαπωνικό ανθρακωρυχείο επειδή σύμφωνα με τη Nikkei, η Norinchukin Bank «θα πουλήσει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια γιεν (63 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις διαθέσεις της σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα κατά τη διάρκεια του έτους που λήγουν τον Μάρτιο του 2025, καθώς στοχεύει να περιορίσει τις απώλειές της από στοιχήματα σε ξένα ομόλογα χαμηλής απόδοσης, αποτελεί κύρια αιτία της επιδείνωσης του ισολογισμού της και μειώνει τους κινδύνους που συνδέονται με την κατοχή ξένων κρατικών ομολόγων».

Βλέπετε, αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία δεν είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου όπως μας θυμίζει συνεχώς το FDIC τρίμηνο με το τρίμηνο , οι αμερικανικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε απραγματοποίητες ζημίες, ως αποτέλεσμα των τεράστιων αλμάτων στα επιτόκια που έχουν τινάξει στον αέρα τις μακροχρόνιες κατοχές σταθερού εισοδήματος των τραπεζών, οδηγώντας τις να διαπραγματεύονται πολύ κάτω από την ισοτιμία και αναγκάζοντας τις τράπεζες (και τη Fed, βλ. BTFP) να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να ρίξουν αυτές τις τεράστιες ζημίες κάτω από το χαλί.
Οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο κάθονται σε γιγάντια βουνά απραγματοποίητων ζημιών.

Εάν τα πράγματα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, δεν θα χρειαστούν πολλά για να προκληθεί πανικός.

Και μόλις αρχίσει ο πανικός, δε θα χρειαστούν πολλά για να πυροδοτήσουν μια οικονομική χιονοστιβάδα.

Αντιμετωπίζουμε πολύ περισσότερα προβλήματα από ό,τι αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, και τα μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα πλησιάζουν κάθε μέρα που περνάει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail