Άποψη εμπειρογνωμόνων: Αυτό το ένα πράγμα σχετικά με τους πυροβολισμούς του Τραμπ που είναι πολύ ύποπτο

donaldjtrump.com
Η αμερικανική μυστική υπηρεσία πρέπει να εξηγήσει κάτι για την αντίδρασή της στην απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου

Του Αλεξάντερ Ποτσούεφ, αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Σκοποβολής Μεγάλης Απόστασης της Ρωσίας - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Σάββατο, ο 20χρονος Τόμας Κρουκς από την Πενσυλβάνια έριξε τρεις πυροβολισμούς από τουφέκι και σχεδόν αμέσως χτυπήθηκε από τα ανταποδοτικά πυρά των ελεύθερων σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ένα μικρό τραύμα στο δεξί του αυτί, αλλά κοίταξε κυριολεκτικά τον θάνατο κατάματα. Προφανώς, ο Τραμπ σώθηκε στρέφοντας το κεφάλι του προς τα δεξιά, προς την κατεύθυνση του επίδοξου δολοφόνου. Είχε ήδη κάνει αυτή την κίνηση όταν ο Κρουκς πάτησε την σκανδάλη και η σφαίρα πέταξε προς το μέρος του με αρχική ταχύτητα άνω των 1.100 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με ένα βαλλιστικό υπολογιστή, η σφαίρα χρειάστηκε 0,14 του δευτερολέπτου για να φτάσει στο αυτί του Τραμπ. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να υπολογίσει ο δράστης την κίνηση του προοριζόμενου θύματός του. Ο Τραμπ απείχε μόλις χιλιοστά από το να τραυματιστεί θανάσιμα. Ακόμα και αν είχε γυρίσει σε ελαφρώς διαφορετική γωνία και η σφαίρα είχε διανύσει 10-20 χιλιοστά προς τα δεξιά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα είχε τραυματιστεί σοβαρά και θα ήταν εκτός διεκδίκησης της εξουσίας στις ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν όχι για πάντα.

Οι επόμενες δύο βολές ήταν αυτόματες και αστόχησαν, γεγονός που υποδηλώνει κακές δεξιότητες σκοποβολής και αδυναμία ελέγχου του εαυτού του υπό πίεση.

Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος άκουσε τους πυροβολισμούς μισό δευτερόλεπτο αργότερα, προφανώς την ίδια στιγμή που ένιωσε τον πόνο του τραύματος. Η ταχύτητα μιας σφαίρας είναι τριπλάσια της ταχύτητας του ήχου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένα βλήμα είχε ήδη χτυπήσει το επόμενο θύμα. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο δράστης ήταν σε θέση να χτυπήσει πολλούς στόχους με έναν πυροβολισμό. Αλλά αυτό δεν οφείλεται σε κάποια ικανότητα του Crooks, αλλά στο μεγάλο πλήθος που βρισκόταν στη συγκέντρωση.

Αυτό που έκανε εντύπωση, ωστόσο, ήταν η αστραπιαία αντίδραση των ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών. Άνοιξαν πυρ με τουλάχιστον δύο τουφέκια σε κάτι περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και θα ήταν ακόμη και σε έναν διαγωνισμό σκοποβολής όπου ο στόχος και οι αποστάσεις είναι γνωστές και δίνεται η εντολή «πυρ».

Έτσι, είναι σαφές ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές των Ειδικών Δυνάμεων είχαν τον Crooks στο στόχαστρό τους από τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Οπότε γιατί δεν άνοιξαν πυρ νωρίτερα; Και γιατί άφησαν τον δράστη να πλησιάσει τόσο κοντά και δεν ανταποκρίθηκαν στις αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων για έναν άγνωστο άνδρα με όπλο;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail