Η Πολωνία στην τρίτη θέση σε μέγεθος στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, προηγείται στις ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες

Freepen.gr - Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του ΝΑΤΟ, η Πολωνία έχει τώρα τον τρίτο μεγαλύτερο στρατό εντός του ΝΑΤΟ, που ξεπερνιέται μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία. Αυτή η έκθεση, που περιγράφει λεπτομερώς τις αμυντικές δαπάνες και το μέγεθος των στρατιωτικών δυνάμεων από το 2014 έως τα μέσα του 2024, τοποθετεί την Πολωνία στην πρώτη γραμμή στην Ευρώπη με στρατιωτική δύναμη άνω των 216.000 ατόμων, αναφέρει το rmx.news.

Ο Jacek Siewiera, επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου, τόνισε αυτή την κατάταξη σε δήλωση στο X, δηλώνοντας: «Ακόμα κι αν τα στοιχεία από τις «Αμυντικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ» είναι εκτιμήσεις για φέτος, η Πολωνία είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία στρατιωτική δύναμη στο Ευρώπη".

Αυτή η τοποθέτηση υπογραμμίζει τη σημαντική συνεισφορά της Πολωνίας στη συνολική δύναμη του ΝΑΤΟ, η οποία ανέρχεται συνολικά σε πάνω από 3,4 εκατομμύρια στρατιώτες σε 32 έθνη. Σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά έθνη, οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ξεπερνούν αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τον αριθμό του προσωπικού.

Ο πολωνικός στρατός, με σημερινή ισχύ που υπολογίζεται σε 216.100 στρατιωτικούς, κατατάσσεται ως ο τρίτος μεγαλύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν σήμερα 1,3 εκατομμύρια στρατιώτες και την Τουρκία, όπου υπηρετούν 481.000 στρατιώτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail