Η μοίρα του Μπάιντεν κρέμεται πάνω από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σαν φάντασμα του Σαίξπηρ

Το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός φέτος είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. Όλοι οι ηγέτες του δυτικού κόσμου εμφανίστηκαν, όχι για να συζητήσουν το μέλλον του ΝΑΤΟ, αλλά για να δουν αν ο Τζο Μπάιντεν θα επιβιώσει από τις συναντήσεις χωρίς να ρίξει ένα φορτίο στα σώβρακα του ή να πέσει νεκρός. Περίπου για τον ίδιο λόγο που οι άνθρωποι παρακολουθούν έναν αγώνα αυτοκινήτων - δηλαδή, περιμένουν τη σύγκρουση. Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα πύρινο αυτοκινητιστικό δυστύχημα για να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν ο Σαίξπηρ περιπλανιόταν ακόμη στη γη και έγραφε εμβληματική πρόζα, θα ήταν μπροστά και στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια συνάντηση πολιτικών φαντασμάτων, δηλαδή "νεκρών που περπατούν". Ίσως ο Γουίλ να έκανε μια ανανέωση του Ριχάρδου Γ', με τον ξεπεσμένο Τζο Μπάιντεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον Μπάιντεν συνοδεύει στη σκηνή για την επίσημη φωτογραφία ο πολιτικά ευνουχισμένος Ρίσι Σουνάκ, το ανίκανο ζευγάρι - ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς. Τίποτα δεν λέει ενότητα του ΝΑΤΟ όσο μια φωτογραφία που αποτελείται από μερικούς πολιτικά άσχετους χαφιέδες μαζί με τον πρόεδρο Όρμπαν της Ουγγαρίας, ο οποίος έχει αφοριστεί τις τελευταίες ημέρες από πολλούς "συναδέλφους" του προσποιούμενος ένα χαμόγελο για την κάμερα.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και κατάφερε να βγάλει μια ομιλία από τηλεχειριστήριο χωρίς να μπερδέψει πολλές λέξεις ή να εξελιχθεί σε ασυναρτησίες. Αποστολή εξετελέσθη (μέχρι στιγμής). Ωστόσο, το περιεχόμενο της ομιλίας του Μπάιντεν ήταν απολύτως παραληρηματικό. Ακολουθούν μερικά από τα χαμηλότερα σημεία.

Η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Πούτιν, ειδικά με την πλήρη συλλογική μας υποστήριξη. Έχουν την πλήρη υποστήριξή μας.,

Μαζί προμηθεύσαμε την Ουκρανία με όπλα που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, άρματα μάχης, οχήματα μάχης, συστήματα αεράμυνας, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και εκατομμύρια πυρομαχικά.

Τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον τακτικά συστήματα αεράμυνας.

Μην κάνετε κανένα λάθος, η Ρωσία αποτυγχάνει σε αυτόν τον πόλεμο. Πάνω από τρία χρόνια στον πόλεμο της επιλογής του Πούτιν, οι απώλειές του είναι συγκλονιστικές, περισσότεροι από 350.000 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες. Σχεδόν 1 εκατομμύριο Ρώσοι, πολλοί από αυτούς νέοι άνθρωποι, έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία επειδή δεν βλέπουν πλέον μέλλον στη Ρωσία. Και το Κίεβο, θυμάστε παιδιά και κυρίες, υποτίθεται ότι θα έπεφτε σε πέντε μέρες, θυμάστε; Στέκεται ακόμα όρθιο δυόμισι χρόνια αργότερα και θα συνεχίσει να στέκεται.

Είναι ένα πράγμα για τον εθισμένο Τζο Μπάιντεν να είναι ανίδεος για την πραγματική κατάσταση στο έδαφος, αλλά πολλοί από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο ακροατήριο χειροκροτούσαν επίσης αυτή την αηδία. Δεν μπορούν να δηλώνουν ένοχοι λόγω γνωστικής κατάπτωσης. Ο ισχυρισμός ότι "η Ουκρανία κερδίζει και η Ρωσία χάνει" είναι ένα ψεύτικο ψέμα. Οι ουκρανικές δυνάμεις κονιορτοποιούνται από πυραύλους, βόμβες FAB των 3000 κιλών και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Και ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν απόθεμα βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών και συστημάτων αεράμυνας που μπορούν να στείλουν στην Ουκρανία. Αυτό είναι καθαρή κακοτεχνία των συντακτών ομιλιών του Μπάιντεν.

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν αυτής της συνόδου κορυφής, η Ουκρανία δεχόταν τεράστιες πιέσεις από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να κάνει κάτι δραματικό στο πεδίο της μάχης για να δημιουργήσει τουλάχιστον την εντύπωση ότι μια ουκρανική επίθεση, αν εφοδιαστεί κατάλληλα, θα μπορούσε να απωθήσει τους Ρώσους. Η αναμενόμενη μίνι αντεπίθεση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αντ' αυτού, η Ρωσία χτυπά την Ουκρανία σε όλο το μήκος του μετώπου των 1000 χιλιομέτρων και η Ουκρανία υποχωρεί σταθερά.

Ίσως, πίσω από κλειστές πόρτες, τα μέλη του ΝΑΤΟ να ομολογήσουν και να παραδεχτούν ότι η Ρωσία τρώει το μεσημεριανό γεύμα της Ουκρανίας και αιμορραγεί το ΝΑΤΟ στην πορεία. Ο Μπάιντεν καυχήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τώρα αναπτύξει 100.000 στρατιώτες στην Ευρώπη. Ουάου! Πάω στοίχημα πως οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν 1,3 εκατομμύρια στρατιώτες εν ενεργεία, τρέμουν στις μπότες τους.

Η σημερινή ομιλία δεν είναι τίποτα περισσότερο από πολιτικό θέατρο που προορίζεται κυρίως για το αμερικανικό πολιτικό ακροατήριο. Αλλά οι νεαροί που έφτιαξαν αυτά τα σκουπίδια δεν είχαν καταλάβει πώς θα ακουστούν αυτά τα λόγια στη Ρωσία. Οι Ρώσοι σχεδιαστές, εκτός αν είναι ανόητοι, θα συμπεράνουν ότι το ΝΑΤΟ έχει πρόθεση να επιτεθεί στη Ρωσία και η Ρωσία θα προετοιμαστεί αναλόγως.

Ο John Helmer, ένας δυτικός ανταποκριτής που ζει στη Μόσχα, αποτυπώνει εύστοχα τη ρωσική διάθεση:

Τα αμερικανικά, βρετανικά και καναδικά στρατεύματα στις προωθημένες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία ενημερώνονται πως πρέπει να προετοιμαστούν για ανάπτυξη στην Ουκρανία το επόμενο έτος. Τους προειδοποιούν επίσης να περιμένουν να πολεμήσουν κάτω από βαριά ρωσικά πλήγματα πυροβολικού, πυραύλων, κατευθυνόμενων βομβών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το μήνυμα αυτό προορίζεται επίσης να γλιστρήσει στα χέρια των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και να βρει το δρόμο του προς το Κρεμλίνο. Εκεί, πιστεύουν πηγές της Μόσχας, οι πληροφορίες ερμηνεύονται ως προβοκάτσια - μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για κλιμάκωση των επιθέσεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι ρωσικές αντεπιθέσεις εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ, ενεργοποιώντας έτσι το άρθρο πέντε της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και τη συλλογική επέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που θα ακολουθήσει.

Επιπλέον, ρωσικές πηγές ερμηνεύουν τις πληροφορίες ως επιβεβαίωση πως οι ΗΠΑ δε θα επιτρέψουν τη συνθηκολόγηση και την αντικατάσταση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι και του καθεστώτος του στο Κίεβο - άρα όχι την αποναζιστικοποίηση, που είναι ένας από τους δύο βασικούς στόχους της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης. Επίσης, δεν θα επιτραπεί κανένας ειρηνευτικός όρος χωρίς την αποχώρηση της Ρωσίας από την Κριμαία και τις τέσσερις περιοχές της Νοβοροσίας και τη στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού. Άρα, καμία αποστρατιωτικοποίηση, ο δεύτερος από τους μακροπρόθεσμους στόχους ασφάλειας της Ρωσίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον προς τα έξω, δεν ανησυχεί για την ικανότητα της Ρωσίας να κλιμακώσει και την αντίστοιχη αδυναμία του ΝΑΤΟ να αντιδράσει. Το τελικό μήνυμα αυτής της συνόδου κορυφής έχει ήδη ψηθεί και είναι έτοιμο να παραδοθεί. Το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει πορεία και δεν είναι διατεθειμένο να επιδιώξει οποιαδήποτε ειρηνική λύση με τη Ρωσία. Οι Ρώσοι το καταλαβαίνουν αυτό και ανεβάζουν στροφές αναλόγως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail