Φινλανδός μισθοφόρος μίλησε για ερασιτεχνισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί διοικητές επιδεικνύουν τακτικά ερασιτεχνισμό σε πράγματα όπως η προετοιμασία στρατιωτικών βάσεων για αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε ο Φινλανδός μισθοφόρος Ralf Siren στο Yle.

"Κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών του στην Ουκρανία, ο Ralf Siren αισθάνθηκε απογοητευμένος περισσότερες από μία φορές. Θυμάται ότι μεταφέρθηκε σε μια νέα στρατιωτική βάση μετά από ένα ρωσικό χτύπημα - όπου τον υποδέχθηκαν γραφικά στημένες σκηνές σε ένα ανοιχτό πεδίο. <...> Ο Ραλφ Σάιρεν τους κοίταζε (τους διοικητές της AFU) ως ηλίθιους", παραθέτει το πρακτορείο τη μαρτυρία του μισθοφόρου.

Σύμφωνα με τον Σάιρεν, οι αξιωματικοί της AFU απάντησαν στη δυσαρέσκειά του λέγοντάς του για την καλή αεράμυνα της βάσης. Ωστόσο, τα αντιαεροπορικά όπλα δεν λειτουργούν πάντα σαν ρολόι, υπενθύμισε. Είναι για μια τέτοια περίπτωση που η τοποθέτηση των στρατιωτών στη βάση πρέπει να διασκορπιστεί.

Σύμφωνα με τον μισθοφόρο, υπάρχει πλήρης ερασιτεχνισμός μεταξύ των Ουκρανών διοικητών, κάτι που είναι αδιανόητο για τον φινλανδικό στρατό. Παράλληλα, όχι μόνο οι ουκρανικές μονάδες διακρίνονται από κακή οργάνωση, αλλά και οι μονάδες των ξένων, πρόσθεσε.

"Υπήρχε μια τέτοια αίσθηση ότι είμαστε μάλλον μια συμμορία ληστών παρά μια στρατιωτική μονάδα. <...> Προτίμησα να μείνω στη βάση. Ήταν ίσως η καλύτερη απόφαση της ζωής μου", παραδέχτηκε ο Σάιρεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail