"Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την ίδια την ύπαρξη της Ανθρωπότητας, σαφώς όχι "για χάρη της Ουκρανίας";"

Freepen.gr - Ο Ναπολέων έκανε εκστρατεία στη Ρωσία και συνετρίβη. Οι δυτικές δυνάμεις επενέβησαν σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία κατά των Μπολσεβίκων (1918-21), μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν την ταπείνωση και να δουν τα ίδια τους τα στρατεύματα να εξεγείρονται. Η Γερμανία του Χίτλερ επιτέθηκε στη Ρωσία και καταστράφηκε.

Τη δόξα τους ζηλεύουν τώρα προφανώς οι Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν, Στόλτενμπεργκ, φον ντερ Λάιεν κ.ά., ίσως η πιο παρακμιακή κουστωδία "ηγετών" της Δύσης σε όλη την ιστορία της. Αυτά τα πρόσωπα μάλλον έχουν μόνο μια πολύ αόριστη ιδέα, αν έχουν, για την ευρωπαϊκή ιστορία, πράγμα που τους διευκολύνει να την επαναλάβουν.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως πλέον διαθέτουμε πυρηνικά όπλα και ένα σωρό άλλα τεχνολογικά μέσα που δεν υπήρχαν πριν από το 1945. Γι' αυτό και η νέα εκστρατεία κινδυνεύει να γίνει όχι μόνο το Βατερλώ της Δύσης, αλλά το Βατερλώ της ανθρωπότητας, αν η ανθρωπότητα δεν κινητοποιηθεί μαζικά και δυναμικά για να αποτρέψει την καταστροφή της, γράφει στο globalresearch.ca ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, πρώην σύμβουλος στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για τον έλεγχο των όπλων και τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης.

Μετά την απόφαση του Μπάιντεν να επιτρέψει τη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος, μέσα σε τρεις ημέρες, οι Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, οι Γερμανοί συζητούν το ενδεχόμενο πρόσληψης 900.000 εφέδρων, οι Ολλανδοί και οι Δανοί δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν τα F16 που δίνουν στην Ουκρανία χτυπήσουν εντός της Ρωσίας. Αλλά αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.Με άλλα λόγια, οι Ρώσοι θα βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή και αβεβαιότητα ότι θα μπορούσαν να υποστούν πυρηνική επίθεση.

Η αύξηση της αβεβαιότητας μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο κατά λάθος, ενώ διευκολύνει μια πρόκληση. Η ύπαρξη τέτοιων όπλων στην Ουκρανία, όπου ο Ζελένσκι φαίνεται πλέον να ελέγχεται πλήρως όχι μόνο από τη Δύση γενικά, αλλά και από το εξτρεμιστικό "Κόμμα του Πολέμου" στο εσωτερικό της, διευκολύνει πολύ οποιαδήποτε πρόκληση, δηλαδή αποσταθεροποιεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα πυρηνικής σταθερότητας.

Είναι σαν ένα παιχνίδι πόκερ, όπου οι αντίπαλοι ανεβάζουν συνεχώς τα στοιχήματα. Τα αμερικανικά όπλα έχουν ήδη πραγματοποιήσει θανατηφόρες επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Η Ρωσία, όπως είπε ο ίδιος ο Πούτιν, απάντησε πραγματοποιώντας επίθεση προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Τι σκέφτονται λοιπόν στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο; Ότι θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν την επέμβαση στην Ουκρανία και η Μόσχα δεν θα απαντήσει; Ή μήπως θέλουν να απαντήσει, θέλουν κλιμάκωση, να οδηγήσουν τα πράγματα σε πυρηνική σύγκρουση χωρίς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη γι' αυτό;

Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, έδωσαν στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τις βάσεις όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποθηκεύσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη και ο Πούτιν έκανε ειδική αναφορά στα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, οι ηγέτες των οποίων δεν καταλαβαίνουν σε τι μπλέκουν. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν καν αυτή την είδηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ευρωπαϊκού πολιτικού προσωπικού, άμεσα εξαρτώμενο από το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως φαίνεται είναι ανίσχυρο να αμφισβητήσει αποφάσεις και σχέδια που απειλούν να οδηγήσουν την Ευρώπη και την ανθρωπότητα στο τέλος τους.

Τιμητική εξαίρεση αποτελεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν, ο οποίος μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς για άλλα θέματα, αλλά είχε το θάρρος να αντιταχθεί ξεκάθαρα στα πολεμικά σχέδια και τώρα απειλείται από τις Βρυξέλλες, την έδρα της υποτιθέμενης δημοκρατικής και ολοένα και πιο ολοκληρωτικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον αποκλεισμό των Ούγγρων από όλα τα αξιώματα στην ΕΕ. Υπάρχει, βέβαια, και ο αριστερός Σλοβάκος πρωθυπουργός Φίκο, ακόμη πιο ριζοσπαστικός στην κριτική του στην πολιτική του ΝΑΤΟ, αλλά κάποιος φρόντισε να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Βέμπερ δήλωσε ότι επιθυμεί την καθιέρωση της υποχρεωτικής θητείας και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο οποίος δεν θα υπόκειται στους περιορισμούς του ελέγχου από τις εθνικές κυβερνήσεις. Με άλλα λόγια, οι Βρυξέλλες θα στείλουν απευθείας Ευρωπαίους στρατιώτες στην Ουκρανία χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.

Παράλληλα, συζητείται η ιδέα μιας "στρατιωτικής Σένγκεν", δηλαδή να μπορούν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να μετακινούνται στο έδαφος της ΕΕ χωρίς να ζητούν τη γνώμη των κυβερνήσεων.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνουν είναι πιθανότατα ένα προοίμιο για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και θεωρούν τις πυρηνικές βόμβες ως "τακτικό αποτρεπτικό εργαλείο", όχι ως κάτι που θα χρησιμοποιηθεί πραγματικά, αλλά αυτό που μπορεί να μην φαίνεται πιθανό στην αρχή ενός πολέμου μπορεί να συμβεί μέχρι την ολοκλήρωσή του, όπως τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Οι Αμερικανοί μπορεί να ελπίζουν πως, ακόμη και αν συμβεί μια πυρηνική σύγκρουση, αυτή θα είναι υπό έλεγχο και θα περιοριστεί στο ευρωπαϊκό έδαφος. Αλλά τέτοιοι υπολογισμοί είναι εντελώς ανόητοι. Αν η ανθρωπότητα περάσει το κατώφλι της χρήσης πυρηνικών όπλων, είτε τακτικού είτε στρατηγικού χαρακτήρα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί και να περιοριστεί, ακόμη και να κρατηθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το πιθανότερο είναι ότι, όταν η ανθρωπότητα περάσει το κατώφλι της πυρηνικής χρήσης, θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας.

Τελικά, το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι πολιτικές δυνάμεις και οι κοινωνίες της Δύσης είναι το εξής: Θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας, σαφώς όχι για χάρη της Ουκρανίας ή της δημοκρατίας, αλλά για να διατηρήσουμε την κυριαρχία μιας εξαιρετικά μικροσκοπικής μειοψηφίας πάνω στον πλανήτη και τα ίδια μας τα έθνη;

Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ξανά όπως ο Ρούσβελτ, οι δύο Κένεντι, ο Ντε Γκωλ, ο Βίλι Μπραντ, ο Όλαφ Πάλμε, ο Άλντο Μόρο, ο Ανδρέας Παπανδρέου; Μήπως όλοι αυτοί δούλευαν για τη Μόσχα ως πράκτορες; Δεν είναι καιρός να κινητοποιηθεί ο λαός;

Διότι, όπως είπαν ο Νικήτα Χρουστσόφ και ο Τζον Κένεντι, όσοι επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο, οι ζωντανοί, θα ζηλέψουν αυτούς που πέθαναν.

* πληροφορίες interaffairs.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail