Σε όσους πιστεύουν ότι ο Τραμπ σκηνοθέτησε τη δική του δολοφονία και την οριακή του διαφυγή

Είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό και εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς την εξάπλωση αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας που υπονοούν ότι ο Τραμπ σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Πρόσφατες αναρτήσεις του Substack από διάφορους συγγραφείς διαιωνίζουν αυτή την αβάσιμη αφήγηση, υποστηρίζοντας πως ήταν ένα τέχνασμα για να συγκεντρώσουν συμπάθεια. Ένας ιδιαίτερα γελοίος ισχυρισμός βασίζεται στην έλλειψη ορατού αίματος στο δεξί χέρι του Τραμπ αμέσως μετά το άγγιγμα του δεξιού αυτιού του μετά τους πυροβολισμούς. Η ιδέα ότι αυτή η απουσία αίματος σε κλάσματα του δευτερολέπτου αποδεικνύει πως το αυτί του δεν τραυματίστηκε είναι παράλογη.

Atul Kumar Mishra -tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένας άλλος συγγραφέας του Substack διακήρυξε με θράσος ότι η κατεύθυνση της ροής του αίματος στο πρόσωπο του Τραμπ αποτελεί απόδειξη σκηνοθετημένου γεγονότος. Ως κάποιος που έχει ερευνήσει εκτενώς τις σκηνοθετημένες αυτοκτονίες και έχει συμβουλευτεί κορυφαίους αναλυτές μοτίβων αίματος, μπορώ με σιγουριά να ισχυριστώ ότι αυτοί οι συγγραφείς επιδίδονται στις πιο τρελές εικασίες.

Μια σφαίρα υψηλής ταχύτητας που ακουμπάει το εξωτερικό αυτί δεν προκαλεί απαραίτητα άμεση αιμορραγία. Στην περίπτωση του Τραμπ, φαίνεται ότι το τραύμα άρχισε να αιμορραγεί σημαντικά μόνο αφότου τοποθετήθηκε σε γονατιστή θέση από τη Μυστική Υπηρεσία. Είναι απολύτως εύλογο ότι το τραύμα άρχισε να αιμορραγεί αισθητά μόνο μετά από αυτή την αλλαγή θέσης. Έχω προσωπικά βιώσει τραύματα που άρχισαν να αιμορραγούν με αξιοσημείωτο όγκο μόνο μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

Η κατεύθυνση της ροής του αίματος στη φωτογραφία ευθυγραμμίζεται με το γεγονός ότι το κεφάλι του κρατήθηκε σε μια συγκεκριμένη θέση για αρκετά δευτερόλεπτα. Για να υποστηρίξουν πειστικά ότι η απόπειρα δολοφονίας ήταν σκηνοθετημένη, αυτοί οι σχολιαστές του Substack πρέπει να εξετάσουν διάφορα κρίσιμα σημεία:

Πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες δήλωσαν ανεξάρτητα πως είδαν τον δράστη στην ταράτσα να πυροβολεί με τουφέκι προς τον Τραμπ.

Το βίντεο δείχνει έναν νεαρό άνδρα στη στέγη, σε πρηνή θέση, να σημαδεύει με το τουφέκι τον Τραμπ, ενώ ακούγονται πολλαπλοί πυροβολισμοί από εκείνη την κατεύθυνση.

Ο θάνατος του Cory Comperatore, του οποίου το θανάσιμο τραύμα από πυροβολισμό είδαν αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού των επειγόντων περιστατικών που βρισκόταν στο ακροατήριο και προσπάθησε να τον επαναφέρει.

Εάν, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι σχολιαστές, ο νεαρός άνδρας στην οροφή πυροβολούσε απλώς με άσφαιρα και ο Τραμπ συνέθλιψε μια θεατρική κάψουλα αίματος στο αυτί του ενώ γονάτιζε, πρέπει να εξηγήσουν τι προκάλεσε τον θάνατο του Κόρι Κομπερατόρε. Επιπλέον, πρέπει να εξηγήσουν τα τραύματα που υπέστησαν ο Ντέιβιντ Ντατς, 57 ετών, από το Νιου Κένσινγκτον της Πενσιλβάνια, και ο Τζέιμς Κόπενχαβερ, 74 ετών, από την πόλη Μουν της Πενσιλβάνια, οι οποίοι φέρονται να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεγκένι του Πίτσμπουργκ.

Όσοι προτείνουν αυτή τη θεωρία της σκηνοθεσίας θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία ότι ο Cory Comperatore δεν πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι και πως ο Dutch και ο Copenhaver δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο ίδιο περιστατικό. Αν, όπως έχουν προτείνει εξοργιστικά ορισμένοι σχολιαστές, ο Comperatore, ο Dutch και ο Copenhaver ήταν θύματα θυσίας για να φανεί αληθινή η σκηνοθεσία, πού είναι τα στοιχεία που υποστηρίζουν έναν τέτοιο αποτρόπαιο ισχυρισμό;

Σε αυτή την εποχή της αχαλίνωτης παραπληροφόρησης, είναι ζωτικής σημασίας να διακρίνουμε μεταξύ αξιόπιστων και αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας. Οι αξιόπιστες θεωρίες υποστηρίζονται από στοιχεία που αντέχουν στον κριτικό έλεγχο. Οι ισχυρισμοί ότι ο Τραμπ σκηνοθέτησε τη δική του απόπειρα δολοφονίας στερούνται αυτής της θεμελιώδους απαίτησης και χρησιμεύουν μόνο για να αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά ζητήματα που υπάρχουν.

Η αφήγηση που προωθούν αυτοί οι συγγραφείς του Substack δεν είναι απλώς λανθασμένη, είναι επικίνδυνη. Υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού και δεν σέβεται τα πραγματικά θύματα της επίθεσης. Η διάδοση τέτοιων αβάσιμων θεωριών χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις είναι ανεύθυνη και επιβλαβής. Αποσπά την προσοχή από την πραγματική έρευνα και ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο την επιδίωξη της δικαιοσύνης.

Εν κατακλείδι, σε όσους διαδίδουν αυτές τις άγριες θεωρίες, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε. Η απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ ήταν ένα σοβαρό γεγονός με πραγματικά θύματα. Το να υπονοείτε ότι ήταν σκηνοθετημένη είναι σαν να προσβάλλετε όσους πραγματικά επλήγησαν. Ας επικεντρωθούμε στα γεγονότα και ας υποστηρίξουμε την έρευνα με ορθολογική και τεκμηριωμένη σκέψη. Η ακεραιότητα του δημόσιου λόγου μας εξαρτάται από αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail