Ουκρανός στρατηγός μεταφέρει εικόνα κατάρρευσης στο Χάρκοβο

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα τάγματα της AFU στην κατεύθυνση του Χάρκοβο είχαν έλλειψη ανδρών και η διοίκηση αρνήθηκε να στείλει ενισχύσεις, δήλωσε στην Ukrainska Pravda ο Ουκρανός αντιστράτηγος Artur Gorbenko.

«Δε θέλω να αναφέρω ονόματα και θέσεις, αλλά στέλναμε συνεχώς αιτήματα για αναπλήρωση ανθρώπων, όπλων, πυρομαχικών. Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν μη ρεαλιστικές για να εκπληρωθούν με το διαθέσιμο σύνολο δυνάμεων και μέσων», - δήλωσε ο στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν τέσσερα ουκρανικά τάγματα σε αυτή την περιοχή και μόνο ένα τάγμα είχε 70 τοις εκατό προσωπικό: τα άλλα τρία ήταν μόνο κατά το ήμισυ επανδρωμένα. Επιπλέον, οι στρατιώτες της AFU στην περιοχή ήταν ελαφρά οπλισμένοι και το πιο ισχυρό όπλο ήταν μόνο ένας όλμος, τόνισε ο Χορμπένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail