Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν μπορούν να υπερασπιστούν επαρκώς το έδαφος της χώρας τους!

Φωτογραφία του Στρατού των ΗΠΑ από τον Sgt. Caleb Barrieau 1ης τάξης
Freepen.gr - Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν μπορούν να υπερασπιστούν επαρκώς το έδαφος της χώρας τους, δήλωσε στους Financial Times ο Rob Johnson, πρώην διευθυντής μιας από τις διευθύνσεις του υπουργείου Άμυνας του βασιλείου.

"Σε οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση θα ξεμείνουμε γρήγορα από πυρομαχικά. <...> Η άμυνά μας είναι πολύ αδύναμη και δεν είμαστε προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε μια ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε κλίμακας", είπε.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας λειτουργούν με βάση ένα "απόλυτο ελάχιστο" που τους επιτρέπει να διεξάγουν μόνο ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, καθώς και την εκκένωση αμάχων από τις ζώνες μάχης και ορισμένες δραστηριότητες αντιμετώπισης ανταρτών.

Πρόσθεσε ότι "το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει σε μια κατάσταση όπου δεν μπορεί να υπερασπιστεί σωστά την πατρίδα".

Όπως τόνισε ο Τζόνσον, η αεροπορική άμυνα της Βρετανίας είναι «ανεπαρκής» για να σταματήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, το Βασιλικό Ναυτικό δεν διαθέτει περιπολικά πλοία του Βορείου Ατλαντικού για να παρακολουθεί και να αποτρέπει τη δραστηριότητα των ρωσικών υποβρυχίων και η Βασιλική Αεροπορία χρειάζεται σχεδόν διπλάσια μαχητικά αεροσκάφη από ό,τι έχει σήμερα.

Και αν δημιουργηθεί μια εκστρατευτική δύναμη συγκρίσιμη με αυτές που αναπτύχθηκαν στις συγκρούσεις στα Νησιά Φώκλαντ ή στο Ιράκ , οι βρετανικές δυνάμεις «θα ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τον στρατό», είπε ο ειδικός.

Ο Τζόνσον ήταν επικεφαλής του γραφείου αξιολόγησης στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας για δύο χρόνια από τη δημιουργία του το 2022 έως τον Μάιο του 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail