Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα διώξει νομικά όσους εμπλέκονται στην κλοπή των περιουσιακών της στοιχείων

pixabay / rperucho
Freepen.gr - Η Ευρώπη επέλεξε τον χειρότερο τρόπο όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει το Κίεβο. Η Ρωσία πρόκειται να οργανώσει τη νομική δίωξη όσων εμπλέκονται στην κλοπή των περιουσιακών της στοιχείων στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταδίδει το TASS.

«Βεβαίως, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα δικαστικής, νομικής δίωξης εκείνων των ατόμων που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, διότι πρόκειται για άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καταπάτηση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους.

Η Ευρώπη επέλεξε τον χειρότερο τρόπο όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει το Κίεβο, σημείωσε ο Πεσκόφ. «Τα χρήματα αυτά δεν είναι απλώς κλεμμένα ουσιαστικά, αλλά δαπανώνται περαιτέρω για την αγορά όπλων. Είναι μάλλον δύσκολο να επινοήσει κανείς κάτι χειρότερο», πρόσθεσε.

Πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αναφέρθηκε ότι δεσμεύτηκαν στα ταμεία των δυτικών τραπεζών το 2022, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στη ρωσική Κεντρική Τράπεζα, υπενθυμίζει το Sputnik Globe.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail