Η Δύση αναζητά αντικαταστάτη του Ζελένσκι - Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών

president.gov.ua
Freepen.gr - Οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση αντικαταστάτη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, υποστήριξε σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση ένας πράκτορας της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR). Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Razvedchik ("Πρόσκοπος") της SVR.

Σύμφωνα με τον πράκτορα που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Stone", οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι "εξαιρετικά ανήσυχες" από την "αυξανόμενη δυσαρέσκεια" του πληθυσμού της Ουκρανίας για την παρατεταμένη σύγκρουση και την αδυναμία της σημερινής ηγεσίας να την τερματίσει, ιδίως μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας του Ζελένσκι τον περασμένο Μάιο.

Ενώ οι δυτικές δυνάμεις θα ανεχθούν τον Ζελένσκι προς το παρόν, καθώς "συνδέεται με σχέδια χρηματοδότησης πολέμου που αποφέρουν τεράστια έσοδα τόσο στο καθεστώς του Κιέβου όσο και στους δυτικούς κατασκευαστές όπλων", ο Στόουν υποστήριξε ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση κατάλληλου αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με τον πράκτορα, η Δύση έχει ήδη προσεγγίσει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, καθώς και τον επικεφαλής του επιτελείου του Ζελένσκι Αντρέι Γιέρμακ, ο οποίος περιγράφηκε προηγουμένως από τους Times ως ο de facto κυβερνήτης της Ουκρανίας. Ο πρώην ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της χώρας, στρατηγός Valery Zaluzhny και ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Dmitry Razumkov, βρίσκονται επίσης στον κατάλογο των πιθανών αντικαταστατών του Zelensky, υποστήριξε ο Stone.

"Θεωρείται ότι τα πρόσωπα αυτά μπορεί να είναι περιζήτητα σε περίπτωση απότομης επιδείνωσης της κατάστασης στο μέτωπο και ανάγκης για επείγουσα αλλαγή ηγεσίας. Τότε θα είναι δυνατόν να επιλεγεί ένας από αυτούς, επιρρίπτοντας την ευθύνη για όλες τις αποτυχίες στον Ζελένσκι", δήλωσε ο πράκτορας.

Πρόσθεσε πως, για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, το επίκεντρο στην αντιμετώπιση της ηγεσίας του Κιέβου είναι επί του παρόντος "η αποτροπή μιας κρίσιμης αύξησης της απογοήτευσης των Ουκρανών από τις αποτυχίες των φιλοδυτικών πολιτικών".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail