Οι κατά τόπους νίκες της Ρωσίας ωθούν την Ουκρανία σε στρατηγική ήττα

Freepen.gr - Οι εκκλήσεις του Ζελένσκι και τα νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από τις χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αντιστρέψουν την πορεία των μαχών. Αλέθοντας τα ουκρανικά στρατηγικά αποθέματα, ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά προς διάφορες κατευθύνσεις στα ουκρανικά μέτωπα, γράφει το southfront.press.

Σε απάντηση στη ρωσική αιφνιδιαστική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να στείλει μεγάλες ενισχύσεις στις παραμεθόριες περιοχές. Ως αποτέλεσμα, η ρωσική προέλαση επιβραδύνθηκε, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τη στρατιωτική πρωτοβουλία και να ανακαταλάβουν κάποιο από τα χαμένα εδάφη.

Ως αποτέλεσμα των σφοδρών μαχών στο Βολτσάνσκ, τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μισό από τα πολυώροφα κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα οποία μετατράπηκαν στο κύριο προπύργιο της ουκρανικής άμυνας στη βόρεια όχθη του ποταμού. Εν μέσω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων επίθεσης στους δρόμους, τα ρωσικά πλήγματα καταστρέφουν τις γέφυρες και τα περάσματα με ποντόνια που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός για να στέλνει στρατιωτικές προμήθειες και ενισχύσεις στη φρουρά του από το νότιο τμήμα της πόλης. Η τελευταία γέφυρα καταστράφηκε από χτύπημα ακριβείας στα ανατολικά του Βολτσάνσκ και η ουκρανική διοικητική μέριμνα περιπλέκεται σημαντικά.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά περίχωρα του Γκλουμπόκε, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέκτησαν πρόσφατα ερείσματα.

Οι ουκρανικές αρχές παραδέχονται ότι ο ρωσικός στρατός σημειώνει επιτυχία στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Ο ρωσικός στρατός προελαύνει συνεχώς και έχει τοπικές επιτυχίες σε ένα ευρύ μέτωπο.

Η ουκρανική άμυνα που χτίστηκε κατά μήκος του ποταμού Ζέρεμπετς παραβιάστηκε. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την ουκρανική υποχώρηση από τη Makeevka και τη ρωσική προέλαση αρκετών χιλιομέτρων κοντά στο Terny. Αφού οι Ρώσοι διασχίσουν τον ποταμό, θα επεκτείνουν γρήγορα τη ζώνη ελέγχου τους στη δυτική όχθη απειλώντας τις ουκρανικές θέσεις σε ένα ευρύ μέτωπο.

Στις 19 Ιουλίου αναφέρθηκε νέα ρωσική νίκη στην κατεύθυνση του Σεβέρσκ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν διάρρηξη προς το Ivano-Dariivka, αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν από το χωριό. Η ρωσική σημαία κυματίζει ήδη στον οικισμό, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αναλάβουν άμυνα στα υψώματα στα βόρεια.

Αφού οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Razdolovka, εξαπέλυσαν επίθεση προς τα βόρεια και απέκτησαν τον έλεγχο σημαντικών θέσεων στα υψώματα και απέκτησαν ερείσματα στο νότιο τμήμα του Pereezdnoe.

Οι τελευταίες ημέρες σημαδεύτηκαν από τη ρωσική προέλαση γύρω από το Chasov Yar. Αφού οι Ρώσοι ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής Kanal, απώθησαν πρόσφατα τις ουκρανικές δυνάμεις από μια μεγάλη περιοχή βόρεια της περιοχής και ευθυγράμμισαν το μέτωπο κατά μήκος του καναλιού Seversky Donets-Donbass. Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Kalinovka τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Chasov Yar από τη νότια κατεύθυνση. Η ουκρανική φρουρά αναγκάστηκε να στραφεί σε άμυνα στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail