«Πολιτιστικός εμπλουτισμός» - Το πρώτο μουσουλμανικό νηπιαγωγείο έρχεται στο γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

pixabay / chidioc
Freepen.gr - Η πόλη Neumünster στο γερμανικό κρατίδιο Schleswig-Holstein ανοίγει το πρώτο μουσουλμανικό νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης, το οποίο, σε έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων, θα έχει χώρο για 60 παιδιά. Ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) περιγράφουν τον νέο παιδικό σταθμό ως «πολιτιστικό εμπλουτισμό», προηγούμενη κυβερνητική έκθεση σημειώνει ότι ο χορηγός πίσω από τον παιδικό σταθμό είναι «αυστηρά προσανατολισμένος στη Σαρία».

Το δημοτικό συμβούλιο του Neumünster υποστήριξε με μεγάλη πλειοψηφία τον νέο παιδικό σταθμό με επίκεντρο το Ισλάμ, ο οποίος θα κοστίσει 2,8 εκατομμύρια ευρώ, και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Οικονομικός χορηγός είναι μια τοπική ένωση τζαμιών που ανήκει στην οργάνωση-ομπρέλα γνωστή ως Ένωση Ισλαμικών Πολιτιστικών Κέντρων (VIKZ) με έδρα την Κολωνία. Ωστόσο, η VIKZ είναι μια αμφιλεγόμενη οργάνωση.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Έσσης ανέθεσε το 2004 μια έκθεση στην Ursula Spuler-Stegemann, η οποία είναι ειδική σε θέματα Τουρκίας. Η έκθεσή της ανέφερε πως οι φοιτητικές εστίες που διαχειρίζεται η VIKZ χρησιμοποιούνται «σχεδόν αποκλειστικά για την ισλαμική διδασκαλία και την εκπαίδευση στη θρησκευτική πρακτική» και είναι «απολύτως επιζήμιες για την ένταξη». Σε τέτοια εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, οι μαθητές «κατηχήθηκαν σε μια αυστηρά προσανατολισμένη στη Σαρία» μορφή του Ισλάμ και «ανοσοποιήθηκαν κατά του Χριστιανισμού και της Δύσης, καθώς και κατά του Συντάγματός μας».

Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά το ιστορικό του VIKZ, αλλά παρ' όλα αυτά το δημοτικό συμβούλιο του Neumünster ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νέου παιδικού σταθμού, με 44 ψήφους υπέρ και μόνο έξι κατά και μία αποχή.

«Εκτός από τους χριστιανικούς παρόχους, θα υπάρχει πλέον και ένας μουσουλμάνος πάροχος παιδικού σταθμού. Το βλέπω αυτό ως πολιτιστικό εμπλουτισμό», δήλωσε η Babett Schwede-Oldehus, πρόεδρος του CDU στην επιτροπή κοινωνικών και υγειονομικών θεμάτων, πριν από την ψηφοφορία. 

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail