Τούρκοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν άμεσες απειλές από δυτικούς αξιωματούχους λόγω συναλλαγών με Ρώσους

RIA Novosti / Alexey Kudenko
Freepen.gr - Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τους Τούρκους επιχειρηματίες λόγω των κυρώσεων, αντιμετωπίζουν άμεσες απειλές από δυτικούς αξιωματούχους, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος οικονομικός παρατηρητής Mustafa Recep Ercin.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία δήλωσε σε συνέντευξή του στην Edaily το Μάιο ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ εκφοβίζουν τα τουρκικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με κυρώσεις εάν συνεργαστούν με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ως αποτέλεσμα, ο όγκος των τραπεζικών συναλλαγών μειώνεται σημαντικά, οι εισαγωγείς δεν μπορούν να μεταφέρουν χρήματα για αγορασμένα προϊόντα και οι εξαγωγείς, αντίστοιχα, δεν τα λαμβάνουν. Σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο, οι εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 32% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, είπε.

"Δυστυχώς, οι κυρώσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην Τουρκία. Οι εξαγωγές προς τη Ρωσία μετατρέπονται σε εφιάλτη σχεδόν σε κάθε άλλο τομέα εκτός από τα τρόφιμα. Οι Τούρκοι έμποροι που εξάγουν αγαθά από τη Ρωσία και στέλνουν αγαθά στη Ρωσία αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων που κυμαίνονται από το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι τις απειλές από δυτικούς αξιωματούχους. Αυτό προκαλεί μείωση των εξαγωγών προς τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη Συνέλευση των Τούρκων εξαγωγέων, οι εξαγωγές προς τη Ρωσία έχουν μειωθεί στο μισό τους πρώτους έξι μήνες του έτους", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά τους τομείς, όλοι οι τομείς, εκτός από τα τρόφιμα, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, έχουν πληγεί πολύ σκληρά από το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, ιδιαίτερα ο τομέας του δέρματος και των δερμάτινων προϊόντων, ο οποίος "πρακτικά μηδενίζεται".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail