Τι συμβαίνει και εκπαιδευτικοί εγκαταλείπουν μαζικά τα σχολεία της Βιέννης

pixabay / paulinameds
Freepen.gr - Οι δάσκαλοι εγκαταλείπουν μαζικά τα σχολεία στη Βιέννη, με έως και 20 εκπαιδευτικούς να παραιτούνται καθημερινά λόγω του εξαιρετικά αγχωτικού περιβάλλοντος, στο οποίο φοιτούν κυρίως παιδιά μεταναστών, πολλά από τα οποία δε μιλούν γερμανικά ή τα μιλούν ελάχιστα.

Σύμφωνα με μελέτη της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, περίπου το 70 τοις εκατό των παιδιών σχολικής ηλικίας στη Βιέννη δεν μιλούν γερμανικά στην καθημερινή τους ζωή. Τώρα, η άνοδος της μαζικής μετανάστευσης έχει δημιουργήσει αυξανόμενα προβλήματα στο αυστριακό σχολικό σύστημα, με το σχολικό σύστημα της Βιέννης να απειλείται με κατάρρευση.

Οι Αυστριακοί πολιτικοί υποστήριζαν λίγο πολύ την ιδεαλιστική προσέγγιση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τη μαζική μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες κατά τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου μεταναστευτικού κύματος το 2015. Τώρα, τα αυστριακά σχολεία δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που τους έχει ανατεθεί, επειδή η ενσωμάτωση εξακολουθεί να μην αποτελεί υποχρεωτικό ζήτημα για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το μέλος του συνδικάτου των εκπαιδευτικών Thomas Krebs, αναφέρει η αυστριακή heute.at, οι εκπαιδευτικοί εγκαταλείπουν «μαζικά» τα υποχρεωτικά σχολεία της Βιέννης. Ωστόσο, η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βιέννης δεν προσφέρει καμία χρήσιμη ιδέα για το πώς θα αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη εισροή μαθητών.

«Σε μια ημέρα αιχμής, έλαβα ακόμη και 20 αναφορές για καταγγελία (της σύμβασής τους) από το προσωπικό για την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε.

Ο Krebs σημειώνει ότι το κύμα παραίτησης οφείλεται στο γεγονός πως η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βιέννης δεν απαιτεί επαρκή γνώση της γερμανικής γλώσσας κατά την είσοδο στο σχολείο και δεν λαμβάνει μέτρα κατά της βίας, του εξτρεμισμού και του μισογυνισμού. 

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail