Οι ηγέτες της Κεντρικής Ευρώπης συζητούν τη δημιουργία νέας παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Freepen.gr - Αρκετοί ηγέτες της Κεντρικής Ευρώπης φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρκετές ανεξάρτητες πηγές της ΕΕ επιβεβαίωσαν στο Népszava ότι το κυβερνών Fidesz της Ουγγαρίας, το κίνημα ANO του πρώην πρωθυπουργού της Τσεχίας Andrej Babiš και το κόμμα SMER του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη νέα ομάδα.

Τα κόμματα θα δημιουργούσαν μια εξέχουσα παράταξη με κυρίαρχο το Visegrád, η οποία θα καθόταν χωριστά από άλλες κοινωνικά συντηρητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και της Ταυτότητας και Δημοκρατίας (ID).

Το Fidesz, το οποίο δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα, το τσεχικό ANO, το οποίο έχει αποχωρήσει από τους φιλελεύθερους, και το σλοβακικό Smer, το οποίο έχει παραγκωνιστεί από τους σοσιαλιστές, θέλουν να δημιουργήσουν ένα μπλοκ βουλευτών κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που θα αντιτίθεται στο πολιτικό ρεύμα, με βάση τις χώρες Visegrád. Μια πηγή ισχυρίζεται ότι η ιδέα για την ομάδα προέρχεται από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Το πολωνικό Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), του οποίου ηγείται ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, το οποίο σήμερα ανήκει στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR), αναμένεται επίσης να ενταχθεί στην ομάδα. Αρχικά, το Fidesz αναμενόταν να ενταχθεί στο ECR, αλλά φέρεται να εμποδίστηκε από τους κυβερνώντες Αδελφούς της Ιταλίας (FdI) υπό την ηγεσία της Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail