Ο ισραηλινός στρατός αιμορραγεί στα νότια και βόρεια μέτωπα

Freepen.gr - Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) συνεχίζουν να υφίστανται βαριές απώλειες κατά τη μάχη με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Λίβανο. Σε λιγότερο από δέκα ημέρες, οι IDF έχασαν πέντε στρατιώτες στη Γάζα σε επιθέσεις που ανέλαβε η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες, γράφει το southfront.press.

Στις 3 Ιουλίου, ένας διοικητής ομάδας του 75ου Τάγματος της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σκοτώθηκε στην περιοχή Shejaiya της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας. Σε μια ξεχωριστή επίθεση στο βόρειο τμήμα της Γάζας την ίδια ημέρα, σκοτώθηκε ένας διοικητής διμοιρίας στο τάγμα Rotem της Ταξιαρχίας Givati.

Και στις 4 Ιουλίου, ένας επιλοχίας του 101ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα άλλης επίθεσης στη Shejaiya.

Οι πρόσφατες ισραηλινές απώλειες δεν περιορίστηκαν στη βόρεια Γάζα. Στις 7 Ιουλίου, ένας διοικητής λόχου του 601ου Τάγματος του Σώματος Μηχανικού Μάχης σκοτώθηκε σε επίθεση στη νότια περιοχή της Ράφα.

Και στις 9 Ιουλίου, ένας στρατιώτης της επίλεκτης μονάδας κομάντος Maglan των IDF σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας.

Οι απώλειες αυτές ανέβασαν τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα σε 327, ενώ περισσότεροι από 2.000 άλλοι τραυματίστηκαν.

Το μόνο σαφές αποτέλεσμα από τις πρόσφατες επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα ήταν περισσότερες απώλειες αμάχων. Μέχρι τις 10 Ιουλίου, ο αριθμός των νεκρών από την παλαιστινιακή πλευρά έχει φτάσει τους 38.295, με περισσότερους από 88.241 άλλους τραυματίες. Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν τα περισσότερα από τα θύματα.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του Λιβάνου, το Ισραήλ υπέστη επίσης κάποιες απώλειες τις τελευταίες δέκα ημέρες ως αποτέλεσμα επιθέσεων που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ.

Στις 4 Ιουλίου, ένας αναπληρωτής διοικητής λόχου της 8679ης μονάδας της εφεδρικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Yiftah σκοτώθηκε μετά την επίθεση μεγάλης κλίμακας που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ με περισσότερους από 200 πυραύλους και 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βασικές τοποθεσίες των IDF στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Η επίθεση ήταν μια απάντηση στη δολοφονία ενός ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, του Μοχάμεντ Νιμάχ Νάσερ, στις 3 Ιουλίου Ο διοικητής ήταν υπεύθυνος για μία από τις τρεις κύριες περιφερειακές μονάδες της οργάνωσης στο νότιο Λίβανο.

Και στις 9 Ιουλίου, δύο Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν όταν η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε καταιγισμό ρουκετών στο Γκολάν. Η επίθεση ήταν μια απάντηση σε ένα ύποπτο ισραηλινό πλήγμα που σκότωσε τον πρώην σωματοφύλακα του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Χασάν Νασράλα στον αυτοκινητόδρομο Βηρυτού-Δαμασκού στη Συρία νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο αριθμός των νεκρών του Ισραήλ από τις συγκρούσεις στα σύνορα με τη Χεζμπολάχ έχει φτάσει τους 28. Εν τω μεταξύ, στο Λίβανο, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά των IDF.

Χωρίς σαφή στρατηγική για τον τερματισμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, οι IDF πιθανότατα θα συνεχίσουν να αιμορραγούν στη Γάζα και κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο. Στην πραγματικότητα, οι ισραηλινές απώλειες φαίνεται να αυξάνονται και στα δύο μέτωπα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail