Η Ζαχάροβα εξηγεί που οφείλεται η ενίσχυση των δεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη

RIA Novosti
Freepen.gr - Η ενίσχυση των δεξιών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη λαμβάνει προφανώς χώρα και συνδέεται με την αδυναμία των συστημικών πολιτικών δυνάμεων να επιλύσουν τα προβλήματα του πληθυσμού, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί κανείς να μιλήσει για μια παγκόσμια δεξιά στροφή ως κάτι τετελεσμένο, αλλά είναι γεγονός πως αυτές οι τάσεις έχουν αποκτήσει δυναμική και έχουν γίνει πλέον εμφανείς κατά 100%», δήλωσε η Ζαχάροβα στο New Media Festival, όταν ρωτήθηκε για την πραγματικότητα της κίνησης προς τα δεξιά στην πολιτική ζωή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ίδια, το φαινόμενο αυτό προκαλείται από τη μη ένταξη στο πολιτικό πεδίο ανθρώπων των οποίων η άποψη δεν ανταποκρίνεται στην επικρατούσα τάση στις χώρες της ΕΕ. Σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη οξύνονται σε «κοσμικό επίπεδο» από το μεταναστευτικό ρεύμα. Μέχρι οι αρχές να αρχίσουν να επιλύουν τα υπάρχοντα προβλήματα, η δεξιά στην Ευρώπη θα συνεχίσει να ενισχύεται, δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Ελπίζουμε πως δε θα περάσουν στη ριζοσπαστικοποίηση, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο οι τοπικές αρχές, πόσο οι αρχές κατ' αρχήν εκεί θα είναι δεκτικές, ελαστικές, σοφές για να καταλάβουν σε τι έχουν ήδη ωθηθεί οι άνθρωποι», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail