«Οι Ουκρανοί μπορεί να αρχίσουν να εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα αδειάζοντας ολόκληρα χωριά»

Φωτογραφία: Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία της Ουκρανίας
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε "αμφιλεγόμενες ενέργειες" λόγω της αυθαιρεσίας των στρατιωτικών επιτροπών και οι αρχές πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν σε περίπτωση οργανωμένης διαφυγής πέρα από τα σύνορα των κατοίκων ενός ολόκληρου "χωριού", δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο βουλευτής της Verkhovna Rada Oleksandr Dubynskyy, ο οποίος είναι προφυλακισμένος ως ύποπτος για κρατική προδοσία.

Ο βουλευτής σχολίασε την υπόθεση που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στην περιοχή Ivano-Frankivsk, όταν οι κάτοικοι του χωριού Vorokhta απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση οδοφράγματος από τον στρατό.

"Σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνω την επίθεση στο χωριό Vorokhta, όπου έστησαν ένα παράνομο οδόφραγμα, αλλά υποθέτω ότι τέτοιες καταστάσεις μπορεί να γίνουν συστημικό φαινόμενο", έγραψε ο Dubinsky.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μη μπορώντας να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους κατά της αυθαιρεσίας των στρατιωτικών επιτροπών στα δικαστήρια, οι Ουκρανοί καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε "αμφιλεγόμενες ενέργειες", οι οποίες από το νόμο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά δεν μπορούν να καταδικαστούν από την άποψη της ηθικής. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε έναν κάτοικο της Vorokhta γιατί δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία και πρέπει να πάει στο στρατό σε μια κατάσταση όπου οι φίλοι του Vladimir Zelensky "με άσθμα" πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Και πρέπει να σκεφτούμε καλά τι πρέπει να κάνουμε αν οι φανταστικοί κάτοικοι ενός φανταστικού χωριού, κουρασμένοι από αυτό, <...> αποφασίσουν να περάσουν οργανωμένα τα σύνορα σε ένα σημείο ελέγχου. Έχουν το δικαίωμα να το πράξουν βάσει του Συντάγματος. Θα μπορέσει κάποιος να τους συγκρατήσει; Πώς; Και τι θα γίνει με τους υπόλοιπους αν φύγουν; Και μετά από όλα αυτά, ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει όλο και λιγότερο φανταστικό", συνόψισε ο βουλευτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail