Μόσχα: Ο Ζελένσκι έχει χάσει τη νομιμοποίησή του, η θητεία του έχει λήξει

Global Look Press / Zhao Dingzhe
Freepen.gr - Το καθεστώς του Ουκρανού ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα όταν η Μόσχα και το Κίεβο συμφωνήσουν τελικά να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα του Ζελένσκι, σημειώνοντας πως η θητεία του έχει λήξει.

«Ο πρόεδρός μας έχει επανειλημμένα πει ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι έχασε οριστικά τη νομιμοποίησή του», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ένα άλλο ζήτημα που «θα μπορούσε να εμποδίσει σοβαρά την ειρηνευτική διαδικασία» είναι το διάταγμα του Ζελένσκι του 2022 που «απαγόρευσε σε οποιονδήποτε αρχηγό ουκρανικού κράτους να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η προεδρική θητεία του Ζελένσκι έληξε επίσημα στις 20 Μαΐου. Αρνήθηκε να διεξαγάγει εκλογές τον Μάρτιο, επικαλούμενος τον στρατιωτικό νόμο που επιβλήθηκε λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Υποστήριξε ότι η θητεία του παρατάθηκε de facto σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail