Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού συγκρούεται με τον Ζελένσκι μετά την άρνησή του να εκτελέσει "μάταιη" επίθεση

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Oleksandr Syrskyi, όπως και ο προκάτοχός του Valery Zaluzhny, έχει έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Γίνεται λόγος ακόμη και για αποπομπή του Syrskyi επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να εκτελέσει μια χερσαία επίθεση που ο αρχηγός του στρατού έκρινε ως "μάταιη".

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο EADaily, ο αρχιστράτηγος έλαβε εντολή να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση, αλλά αρνήθηκε, λέγοντας ότι χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και αεροπορική υποστήριξη, μια τέτοια αντεπίθεση θα μετατρεπόταν σε κρεατομηχανή στην οποία θα πέθαιναν πολλοί στρατιώτες.

Μια πηγή αναφέρει πως ο Syrskyi είπε στον Zelensky ότι οι στρατιώτες του θα σκοτώνονταν σε μια μάταιη, απροετοίμαστη επίθεση.

Εάν οι αναφορές για διαφωνία είναι ακριβείς, εξηγούν το πρόσφατο σκάνδαλο με την εμπλοκή της Marjana Bezugla, μέλους του ουκρανικού κοινοβουλίου, η οποία κατήγγειλε τον επικεφαλής εισαγγελέα ότι αρνήθηκε να της επιτρέψει να ταξιδέψει στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κάτι που, όπως είπε η Bezugla, την εμπόδιζε να ασκήσει τα συνταγματικά της δικαιώματα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό γιατί η βουλευτής ήθελε να επισκεφθεί τους μαχητές του μετώπου και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, αλλά η διαμάχη μεταξύ του Zelensky και του Syrskyi μπορεί να αποτελεί παράγοντα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail