«Ο κίνδυνος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αυξάνεται σήμερα»

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Ο κίνδυνος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου αυξάνεται σήμερα και μπορεί να προκύψει στην Ευρώπη, όπου η Δύση προσπαθεί να "υπονομεύσει" τη Ρωσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, διευθυντής έρευνας του Τμήματος Παγκόσμιας Οικονομίας και Παγκόσμιας Πολιτικής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών του Εθνικού Πανεπιστημίου Ερευνών.

"Θα πω αμέσως ότι ναι, ο κίνδυνος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου αυξάνεται σήμερα. Πού θα προκύψει; Στην Ευρώπη, φυσικά, διότι ο κύριος λόγος είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια της Δύσης να υπονομεύσει τη Ρωσία", είπε.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένω τόσο πολύ σήμερα στην αναβίωση του ρόλου του πυρηνικού παράγοντα, των πυρηνικών όπλων, τα οποία τις τελευταίες επτά δεκαετίες έπαιζαν το ρόλο μιας αξιόπιστης εγγύησης", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η "ισορροπία του φόβου" που υπήρχε μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον όλο αυτό το διάστημα πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα.

"Πρέπει να επικεντρωθούμε στα πυρηνικά όπλα όχι μόνο για να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα της ίδιας της Ρωσίας, αλλά και για να διατηρήσουμε τη διεθνή ειρήνη", τόνισε ο Καραγκάνοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail