Γιατί η Μυστική Υπηρεσία χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να προστατεύσει τον Τραμπ;

Όσο περισσότερα μαθαίνουμε για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, τόσο περισσότερα ερωτήματα έχουμε. Τις τελευταίες δύο ημέρες, έψαξα πολύ βαθιά σε αυτό που μόλις συνέβη. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που ανακάλυψα είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση πως είτε η Μυστική Υπηρεσία ήταν κατάφωρα ανίκανη, είτε υλοποιήθηκε κάποιο είδος πολύ ύπουλου σχεδίου. Θα μοιραστώ γεγονότα που έχουν τεκμηριωθεί και θα επιτρέψω στους αναγνώστες μου να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρώτα απ 'όλα, μάθαμε ότι μια πολύ μεγάλη σκάλα ήταν στηριγμένη στο κτίριο AGR. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η Μυστική Υπηρεσία θα μπορούσε να είχε χάσει κάποιον που ανέβαινε αυτή την σκάλα σε μια οροφή που είχε άμεση οπτική επαφή με την πλατφόρμα:
Μερικές ανατριχιαστικές εικόνες δείχνουν μια σκάλα, κρυμμένη από πυκνούς θάμνους, στηριγμένη στο πλάι του κτιρίου AGR, που οδηγεί κατευθείαν στην ταράτσα, απέναντι από την οποία μάρτυρες αργότερα είπαν στις αρχές επιβολής του νόμου ότι είδαν τον Crooks να ανεβαίνει.

Οι εικόνες της στρατηγικά τοποθετημένης σκάλας προέκυψαν καθώς η Μυστική Υπηρεσία παραδέχεται ότι δεν "σκούπισαν" το κτίριο όπου ο δράστης πήρε τη θέση του, αλλά αντίθετα ανέθεσαν αυτόν τον ρόλο σε τοπικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου.

Δεύτερον, οι απλοί άνθρωποι στο πλήθος έδειχναν τον δράστη στην ταράτσα πολύ νωρίτερα, και προφανώς ένας αστυνομικός ανέβηκε εκεί για να ερευνήσει:
Υποστηρικτές στο πλήθος φέρεται να ειδοποίησαν την αστυνομία για τον άνδρα, που σύρθηκε σε ένα κοντινό κτίριο με ένα τουφέκι στο χέρι και αγνοήθηκαν.

Και ίσως το πιο συγκλονιστικό από όλα, μια αναφορά υποστηρίζει ότι ένας τοπικός αστυνομικός αντιμετώπισε τον δράστη στην οροφή πριν κατέβει – δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί ο Τραμπ.
Την στιγμή που ανακαλύφθηκε πως υπήρχε ένας άνδρας με όπλο, ο Τραμπ έπρεπε να είχε αποσυρθεί από τη σκηνή.

Το γιατί δε συνέβη αυτό είναι ένα απόλυτο μυστήριο.

Και γιατί δεν ανέλαβε δράση ο αστυνομικός που αντιμετώπισε τον πυροβολητή στην ταράτσα;

Αντίθετα, φέρεται να ξανακατέβηκε από την σκάλα όταν ο πυροβολητής έστρεψε το τουφέκι του εναντίον του
Λίγο πριν ακούσουν πυροβολισμοί, οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση παρατήρησαν έναν άνδρα να σκαρφαλώνει στην κορυφή μιας στέγης ενός κοντινού κτιρίου και προειδοποίησαν τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους επιβολής του νόμου.

Ένας αξιωματικός ανέβηκε στην οροφή και συνάντησε τον Crooks, ο οποίος έστρεψε το τουφέκι του στον αξιωματικό.

Ο αξιωματικός υποχώρησε από την σκάλα και ο Κρουκς άνοιξε γρήγορα πυρ προς τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις 130 γιάρδες μακριά.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτός ο αστυνομικός δεν ήταν μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας, αλλά και πάλι αυτή είναι εξαιρετικά επαίσχυντη συμπεριφορά.

Είμαι σίγουρος πως αυτός ο αστυνομικός θα μετανιώσει που δεν ανέλαβε δράση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εάν είστε σε αυτή τη θέση, πρέπει να φάτε τη σφαίρα. Αυτή είναι η δουλειά σας.

Φυσικά θα έπρεπε να ήταν αδύνατο για έναν σκοπευτή να βρίσκεται σε αυτή την οροφή από την αρχή, επειδή το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας θα έπρεπε να είχε ήδη τοποθετηθεί εκεί. Αυτό είναι κάτι που σχολίασε ο πρώην πράκτορας του FBI, Μπόμπι Τσάκον:
Ο Μπόμπι Τσάκον, πρώην πράκτορας του FBI, μοιράστηκε τη σύγχυσή του ότι η ταράτσα δεν είχε ασφαλιστεί λαμβάνοντας υπόψη πόσο κοντά ήταν στην σκηνή.

Είπε στη Sun: «Είμαι πολύ έκπληκτος που η ταράτσα που χρησιμοποίησε ο ένοπλος δεν ήταν ασφαλισμένη και κλειδωμένη.

«Η ταράτσα ήταν το πλησιέστερο ψηλό σημείο με άμεση οπτική γωνία στην σκηνή στην οποία μιλούσε ο Τραμπ. Νομίζω ότι υπήρξε ένα λάθος στον σχεδιασμό και δεν θα χρειαζόταν πολύς πόρος ή ανθρώπινο δυναμικό για να ασφαλιστεί αυτή η ταράτσα».
Σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία, η ασφάλιση της συγκεκριμένης ταράτσας ήταν ευθύνη της τοπικής αστυνομίας:
Η Μυστική Υπηρεσία κατηγόρησε την τοπική αστυνομία για την αποτυχία να ασφαλίσει την ταράτσα από την οποία ο ένοπλος Τόμας Μάθιου Κρουκς επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιμένοντας ότι βρισκόταν έξω από την περίμετρο που είχε αναλάβει να προστατεύσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Αντίθετα, η ασφάλεια και η περιπολία στους χώρους του εργοστασίου της AGR International Inc. —που βρίσκεται περίπου 130 μέτρα από την σκηνή όπου μιλούσε ο Τραμπ το Σάββατο— ήταν ευθύνη της τοπικής αστυνομίας της Πενσυλβάνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέμι, σύμφωνα με τους New York Times.
Αυτό είναι ένα μάτσο σκουπίδια.

Οποιαδήποτε ανυψωμένη θέση που έχει άμεση οπτική επαφή με την πολιτική προσωπικότητα υπό τη φροντίδα τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Μυστικής Υπηρεσίας.

Όποιος έχει άλλη άποψη θα πρέπει να απολυθεί.

Μάθαμε και κάτι άλλο που είναι αρκετά ανησυχητικό.

Σύμφωνα με το CNN, μια ιατροδικαστική ανάλυση που έχει διεξαχθεί «υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκαν έως και τρία όπλα»:
Η ιατροδικαστική ανάλυση δείχνει ότι έως και τρία όπλα χρησιμοποιήθηκαν στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Το FBI είπε την Κυριακή ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.

Οι τρεις πρώτες βολές ήταν σύμφωνες με το υποτιθέμενο όπλο Α, οι επόμενες πέντε ήταν συνεπείς με το υποτιθέμενο όπλο Β και η τελική «ακουστική ώθηση» προήλθε από ένα πιθανό όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση από τον Catalin Grigoras, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης Ιατροδικαστική στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ και Cole Whitecotton, Ανώτερος Επαγγελματίας Ερευνητικός Συνεργάτης στο ίδιο ίδρυμα.
Φαίνεται ότι οι τρεις πρώτες βολές έγιναν από τον σκοπευτή.

Ποιος πυροβόλησε λοιπόν τους επόμενους πυροβολισμούς;

Απολύθηκαν όλοι από τη Μυστική Υπηρεσία;

Ας ελπίσουμε πωςθα λάβουμε κάποιες στέρεες απαντήσεις.

Για περισσότερες ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις, δείτε ένα άρθρο που δημοσίευσα χθες με τίτλο «10 καυτές ερωτήσεις που κάθε Αμερικανός πρέπει να κάνει για τον πυροβολισμό Τραμπ».

Για το υπόλοιπο αυτού του άρθρου, θέλω να εξετάσω γιατί χρειάστηκε τόσο πολύ η Μυστική Υπηρεσία για να προστατεύσει τον Τραμπ.

Όταν ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν πυροβολήθηκε το 1981, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας γύρω του απάντησαν αμέσως. Ακολουθεί βίντεο από αυτές τις μοιραίες στιγμές.
 

Έτσι υποτίθεται ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα πράγματα, εάν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι που τρέχουν τα πράγματα.

Συγκρίνετε τώρα τα πλάνα του πυροβολισμού του Ρίγκαν με τα πλάνα του Τραμπ να πυροβολείται.
 

Το πρώτο πράγμα που σας κάνει να πείτε είναι ότι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είναι πολύ μακριά από τον Τραμπ.

Από αυτό το σημείο και μετά, αυτό πρέπει να διορθωθεί.

Οι πράκτορες θα πρέπει να μπορούν να πάρουν τα χέρια τους στον Τραμπ εν ριπή οφθαλμού αν συμβεί κάτι.

Μόλις χτυπηθεί ο Τραμπ, χρειάζονται ακόμα αρκετά δευτερόλεπτα για να φτάσουν κοντά του.

Αν ήταν ικανός σκοπευτής με κατάλληλο όπλο, ο Τραμπ θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί δεκάδες φορές μέχρι τότε.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Τραμπ δεν θα είχε την ευκαιρία να επιβιώσει.

Οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, που ήταν πιο κοντινοί του, δίστασαν;

Δε γνωρίζω.

Αλλά σίγουρα δε θέλω να τους ξαναδώ να φυλάνε τον Τραμπ.

Φυσικά ο σκοπευτής δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει καμία βολή.

Όπως έχει τεκμηριώσει ο Clayton Morris , οι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν τον σκοπευτή στο στόχαστρο τους για 42 δευτερόλεπτα πριν εκτοξευθεί η πρώτη σφαίρα στον Τραμπ.

Εάν ένας άνδρας σε μια στέγη στρέφει ένα τουφέκι στον Τραμπ, πρέπει να πυροβολήσετε.

Τελεία.

Όμως, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Σούζαν Κράμπτρι, η Μυστική Υπηρεσία έχει εντολές να μην εμπλακεί μέχρι να πέσει ο πρώτος πυροβολισμός:
Το χτύπημα κατά της Μυστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε την ώρα της απόπειρας δολοφονίας και συνεχίστηκε ακόμη και όταν ο Τραμπ και άλλοι πιστώθηκαν στην υπηρεσία ότι έσωσαν τη ζωή του Τραμπ σκοτώνοντας γρήγορα έναν σκοπευτή που σέρνονταν σε μια κοντινή ταράτσα.

Αλλά μια πηγή στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών λέει στο RealClearPolitics ότι οι κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να περιμένουν μέχρι να πυροβοληθεί ο πρόεδρος για να ανταποδώσει τα πυρά.
Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε αυτούς τους κανόνες εμπλοκής, αλλά είναι ανόητοι.

Ευτυχώς, ο ελεύθερος σκοπευτής που τελικά έβγαλε τον σκοπευτή είχε πολύ καλό στόχο:
Το πρωτόκολλο της Μυστικής Υπηρεσίας απαιτεί από έναν κόντρα ελεύθερο σκοπευτή που γνωρίζει έναν πιθανό σκοπευτή να επικοινωνήσει απευθείας με την ομάδα του τμήματος πληροφοριών για να απαντήσει και να διερευνήσει. Σε αυτή την περίπτωση, η έρευνα μπορεί να είχε διακοπεί από τον πυροβολητή που πυροβόλησε το όπλο του, οπότε ο σκοπευτής πυροβόλησε στη συνέχεια το συντομότερο δυνατό σε αντάλλαγμα.

Η πηγή επαίνεσε τον κόντρα ελεύθερο σκοπευτή που απέκτησε τον στόχο και απάντησε μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, χαρακτηρίζοντας την απόδοσή του «απίστευτη».

«Οι κόντρα ελεύθεροι σκοπευτές είναι άριστα εκπαιδευμένοι και εξαιρετικά ακριβείς», είπε.
Αν ο Τραμπ δεν κουνούσε το κεφάλι του την τελευταία στιγμή, δε θα ήταν μαζί μας σήμερα.

Συγκλονιστικά, πολλοί στα αριστερά είναι πολύ αναστατωμένοι που ο σουτέρ αστόχησε. Μάλιστα, ένα μέλος της μπάντας του Jack Black κλήθηκε να κάνει μια ευχή για τα γενέθλιά του και εκείνος απάντησε λέγοντας «μην αστοχήσετε με τον Τραμπ την επόμενη φορά»
Ο Μπλακ φαίνεται να παρουσιάζει στο μέλος του συγκροτήματος Tenacious D τον Kyle Gass μια τούρτα γενεθλίων κατά τη διάρκεια της παράστασής τους στο ICC Sydney Theatre σε πλάνα που κοινοποιήθηκε στο Yahoo News.

«Κάνε μια ευχή», προτρέπει, με τον Γκας να φαίνεται στη συνέχεια να σβήνει τα κεριά και να λέει με σιωπηλό τόνο: «Μην αστοχήσετε με τον Τραμπ την επόμενη φορά» – προκαλώντας το πλήθος να ξεσπάσει. Ενώ κάποιοι ακούγονται να γελούν και να χειροκροτούν, άλλοι εντυπωσιάζονται λιγότερο.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν οι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα είμαστε πιο διχασμένοι ως έθνος από ό,τι ήμασταν ποτέ σε όλη μου τη ζωή.

Για χρόνια, οι Δημοκρατικοί συγκρίνουν ευθέως τον Τραμπ με κάποιον Γερμανό δικτάτορα και τώρα συνέβη το αδιανόητο.

Τελικά, όλα όσα συνέβησαν πιθανότατα καθιστούν πολύ πιθανό ότι ο Τραμπ θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Ένας «ανώτερος Δημοκρατικός της Βουλής των Αντιπροσώπων» είπε στον Axios πως οι νομοθέτες του κόμματός του έχουν καταλήξει σχεδόν στο συμπέρασμα ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ είναι πλέον αναπόφευκτη:


Αλλά ο δεύτερος ανώτερος Δημοκρατικός της Βουλής των Αντιπροσώπων προσέφερε έναν λόγο για τον οποίο θα μπορούσε: "Έχουμε όλοι παραιτηθεί από μια δεύτερη προεδρία Τραμπ".

Θα δούμε τι θα γίνει.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τον Νοέμβριο, και πολλά μπορούν ακόμα να συμβούν.

Στην πραγματικότητα, ενώ έγραφα αυτό το άρθρο υπήρχε μια άλλη ανατροπή. Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Τζέι Ντι Βανς θα είναι ο αντιπρόεδρός του
Μετά από μακροχρόνια συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής JD Vance της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο. Ο JD υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Οχάιο σε δύο χρόνια, Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν συντάκτης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association. Το βιβλίο του JD, "Hillbilly Elegy", έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας. Ο JD είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς Εργάτες και Αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα….
Ας ελπίσουμε ότι ο Τραμπ και ο Βανς θα προσέχουν πολύ τους δύσκολους μήνες που μας περιμένουν, γιατί τώρα έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλου χάους για το έθνος μας και για ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα που ο κόσμος έχει δει πόσο εύκολο είναι να χτυπήσει κανείς τον Τραμπ, είναι μάλλον αναπόφευκτο να υπάρξουν περισσότερες προσπάθειες.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξει απειλή, η Μυστική Υπηρεσία δεν θα αργήσει να απαντήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail