Η διπλωματία τροφοδοτεί την αντιπαράθεση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Δύση ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά την πυραυλική επίθεση κοντά σε νοσοκομείο για παιδιά, αναφέρει το southfront.press.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία απέτυχε μάλιστα να απευθύνει το απαραίτητο αίτημα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. Προσπαθώντας να εισβάλουν στο Συμβούλιο, σπάζοντας την πόρτα με το πόδι τους όπως ήταν, οι Ουκρανοί αγνόησαν όλα τα πρότυπα της διαχείρισης των επίσημων εγγράφων. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να τα ζητήσουν. Η Ρωσία, η οποία είναι σήμερα προεδρεύουσα, επέτρεψε στην ουκρανική αντιπροσωπεία να συμμετάσχει στη συνεδρίαση, παρά την αγένεια και την ασέβειά της προς τον ΟΗΕ.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί οι Ουκρανοί ήταν τόσο πρόθυμοι να έρθουν. Η αντιπροσωπεία τους δεν παρείχε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας, παρά μόνο εκφώνησε άλλη μια κενή ομιλία, γεμάτη λαϊκιστικούς συναισθηματικούς ισχυρισμούς.

Μετά τα χωρίς αποδείξεις ψεύτικα στοιχεία της προπαγάνδας του Κιέβου, ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες έσπευσε να κατηγορήσει τη Ρωσία για το χτύπημα. Συνηθισμένη στα διπλά πρότυπα του διεθνούς οργανισμού, η ρωσική αντιπροσωπεία απάντησε, παρέχοντας τα γεγονότα.

Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως το νοσοκομείο στο Κίεβο χτυπήθηκε από τον πύραυλο που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας χρησιμοποιώντας ένα νορβηγικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα NASAMS. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ζήτησε την αντίδραση του Όσλο, που προμήθευσε το όπλο. Ο κ. Nebenzia ρώτησε αν το Όσλο ενέκρινε τη χρήση του NASAMS για να πλήξει ένα παιδικό νοσοκομείο, καθώς και την ανάπτυξη του συστήματος αυτού σε κατοικημένες περιοχές κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου;

Ο ουκρανικός στρατός αναπτύσσει σκόπιμα συστήματα αεράμυνας σε κατοικημένες περιοχές, κρυμμένος πίσω από τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως και η ψεύτικη σφαγή της Μπούχα, το παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο δεν είναι παρά άλλη μια προβοκάτσια που παίζεται την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και οι φίλοι τους έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Ουάσιγκτον. Μετά το εορταστικό δείπνο, ξεκινούν τις διήμερες συζητήσεις τους.

Εδώ θα διεξαχθούν τέσσερις σύνοδοι ολομέλειας με θέμα την αποτροπή της Ρωσίας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, την ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας της συμμαχίας και την υποστήριξη του Κιέβου. Η συμμαχία δεν ξεχνά επίσης τα σχέδιά της να επεκταθεί στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού για να αντιμετωπίσει την Κίνα, για την οποία έχουν προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής τέσσερις μεγάλοι περιφερειακοί εταίροι του ΝΑΤΟ.

Η κύρια ανησυχία των εταίρων είναι η διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος, το οποίο προτείνει να καθοριστεί το "μη αναστρέψιμο" της ένταξης της Ουκρανίας στο στρατιωτικό μπλοκ. Οι λέξεις είναι πολύ σημαντικές και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ μπορεί να καταλήξει με επιτυχία, αν ο "νυσταγμένος Τζο" δεν μπερδέψει ξανά την Ουκρανία με τα ούρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail