Χάνοντας τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες του ΝΑΤΟ παίζουν το χαρτί της τρομοκρατίας εναντίον της Ρωσίας

Photo: Public domain
Πρόσφατα, δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, κατέθεσαν νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως κράτους-χορηγού της τρομοκρατίας.

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

"Θα πιέσουμε για ψηφοφορία και το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, νομίζω, για να διαμορφώσουμε το μέλλον είναι να χαρακτηρίσουμε τον Πούτιν ως ηγέτη τρομοκρατών, γιατί αυτό είναι", δήλωσε ο Γκράχαμ.

Ο Γκράχαμ μπορεί να συγκριθεί με έναν (μάλλον ηλίθιο) εγκληματία καουμπόη. Υπάρχουν πολλοί γερουσιαστές με την ίδια εγκληματική νοοτροπία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Γκράχαμ είναι Ρεπουμπλικάνος, ο Μπλούμενταλ είναι Δημοκρατικός. Δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ, και τα δύο πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε πολεμική πορεία και τα δύο βρίσκονται υπό την επιρροή του βαθέος κράτους των ΗΠΑ (λόμπι όπως η βιομηχανία όπλων, το στρατιωτικό σύμπλεγμα κ.λπ.). Οι εκλογές είναι μια φάρσα, όπως ακριβώς και στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, έχουν υποκινήσει και παρατείνει κάθε είδους παράνομους πολέμους εδώ και πολλά χρόνια, με την αλόγιστη παροχή όπλων και χρημάτων.

Οι πρόσφατοι πόλεμοι περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τον βομβαρδισμό της Λιβύης στην πέτρινη εποχή, και τώρα είναι η σειρά της Ρωσίας. Από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022 (ακόμη και πριν από αυτό, πηγαίνοντας πίσω στο 2014), η Ρωσία είναι ο στόχος ολόκληρης της Δύσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν γίνει πρόσφατα ακόμη πιο ριζοσπαστικοί από τον θείο Σαμ και χρησιμοποιούν απειλητική πολεμική γλώσσα - λυσσαλέα ρητορική που έχουμε να ακούσουμε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τώρα που η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει στο πεδίο της μάχης, οι ΗΠΑ και η Δύση στρέφονται σε άλλα μέσα, όπως κάνουν πάντα, δηλαδή στην τρομοκρατία. Βλέπουμε ένα μοτίβο εδώ για αρκετές δεκαετίες. Η χειρότερη ίσως εκδήλωση ήταν οι αιματηροί πόλεμοι που κατέληξαν στην τρομοκρατία στη Συρία και το Ιράκ, όπου οι ΗΠΑ και η ΕΕ/ΝΑΤΟ χρηματοδοτούσαν και εξακολουθούν να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

Το ISIS ή Daesh δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ. Ο αποθανών γερουσιαστής (Ρεπουμπλικάνος) John McCain ήταν ένας από τους νονούς του ISIS, οι δολοφόνοι του οποίου εκπαιδεύτηκαν στο αμερικανικό στρατόπεδο Bucca στο Ιράκ.

Ο ίδιος Τζον Μακέιν βρισκόταν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του εξελισσόμενου πραξικοπήματος του Μαϊντάν τον Δεκέμβριο του 2013 και είπε σε χιλιάδες διαδηλωτές που τραγουδούσαν νεοναζιστικά συνθήματα ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν την αντίστασή τους σε στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία. Το πραξικόπημα εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2014.

Άλλοι γερουσιαστές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν επίσης παρόντες στο πραξικόπημα του Κιέβου, όπως ο Chris Murphy και η Victoria Nuland από τις ΗΠΑ. Από την Ευρώπη, ο Ολλανδός Hans van Baalen, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstad (τώρα ευρωβουλευτής της ΕΕ) και άλλοι εκπρόσωποι της ΕΕ ήταν παρόντες και υποστήριξαν τις νεοναζιστικές ομάδες που ασκούσαν βία στην πλατεία Μαϊντάν, σκοτώνοντας αστυνομικούς και λεηλατώντας δημόσια κτίρια.

Πρέπει να τονίσω πως οι δυτικοί υποστηρικτές του πραξικοπήματος προέρχονταν από όλα τα είδη των πολιτικών κομμάτων της ΕΕ και των ΗΠΑ, χωρίς να κάνουν καμία διάκριση μεταξύ συντηρητικών και φιλελευθέρων, σοσιαλδημοκρατών ή Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατών. Όλοι ανήκουν στο de facto Δυτικό Πολεμικό Κόμμα που υπηρετεί τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυτικό ιμπεριαλισμό.

Η Βικτόρια Νούλαντ (που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί από το γεμάτο CIA αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών) ακολούθησε τα βήματα του Τζον Μακέιν και αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη πολέμιος της Ρωσίας στις ΗΠΑ. Ήταν εκείνη που απείλησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με "δυσάρεστες εκπλήξεις" λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την τρομοκρατική επίθεση το Μάρτιο του τρέχοντος έτους στο εμπορικό-θεατρικό συγκρότημα Crocus City Hall λίγο έξω από τη Μόσχα, όπου 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ομάδα ενόπλων.

Οι πρεσβείες (των ΗΠΑ και της ΕΕ) εξέδωσαν προειδοποιήσεις προς τους συμπατριώτες τους να μην πάνε σε εκδηλώσεις ή πολυσύχναστα μέρη στο εγγύς μέλλον, άρα ήξεραν ότι κάτι ερχόταν - γιατί το σχεδίαζαν οι ίδιοι.

Η Νούλαντ έχει μιλήσει χυδαία όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε το σχόλιό της "f...ck the EU". Αλλά στη λεγόμενη αποχαιρετιστήρια ομιλία της τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είπε κυριολεκτικά: "Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν γίνεται για να βοηθήσουμε την Ουκρανία, αλλά για να ανατρέψουμε τη Ρωσία". Αποκαλυπτική ήταν επίσης η εξήγηση της Νούλαντ για το ιστορικό του πολέμου. Τίποτα για τη σωτηρία της Ουκρανίας, αλλά όλα για την αποστροφή της προς τη Ρωσία.

"Θέλαμε έναν εταίρο που ήταν επικεντρωμένος στη Δύση, που ήθελε να είναι Ευρωπαίος. Αλλά αυτό δεν ήταν αυτό που έφερε ο Πούτιν", είπε. Άρα, με άλλα λόγια, ο Πούτιν πρέπει να φύγει και η Ρωσία χρειάζεται μια αλλαγή καθεστώτος που να είναι φιλοδυτική, με άλλα λόγια ένα καθεστώς μαριονέτας.

Οι ΗΠΑ (και η Δύση) δεν είχαν παρά να ενεργοποιήσουν τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν την επίθεση στο συγκρότημα του Crocus City Hall στις 22 Μαρτίου.

Το ίδιο τρομοκρατικό modus operandi παρατηρήθηκε στο Ντονμπάς μετά το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο που υποστηρίχθηκε από τη CIA. Ο εθνικός ρωσικός πληθυσμός του Ντονμπάς βομβαρδιζόταν και δολοφονούνταν από παραστρατιωτικούς νεοναζί που οπλίζονταν και εκπαιδεύονταν από το ΝΑΤΟ - εν γνώσει της Δύσης.

Ήμουν μάρτυρας των δολοφονικών επιθέσεων στην πόλη Ντονέτσκ και σε άλλα μέρη, όπου το πυροβολικό HIMARS που προμηθεύονταν οι ΗΠΑ έριχνε κατά του άμαχου πληθυσμού από τις ουκρανικές δυνάμεις και τα τρομοκρατικά τάγματα όπως το Azov και το Aidar. Το ίδιο πράγμα συνέβη στη Συρία και το Ιράκ και εξακολουθεί να συμβαίνει.

Για μένα προσωπικά, είναι απολύτως σαφές, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια τακτική, την οποία ακολουθούν εδώ και χρόνια. Χρησιμοποιώντας ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες, είτε πρόκειται για ισλαμιστικές είτε για ναζιστικές ομάδες, εναντίον του άμαχου πληθυσμού της χώρας και διαπράττοντας τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτή τη φορά, όμως, νομίζω ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος με την ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ (και των πρεσβειών της ΕΕ) πως κάτι επρόκειτο να συμβεί σε ένα πολυσύχναστο μέρος γύρω από τη Μόσχα, δύο εβδομάδες περίπου πριν από την επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκου. Επιπλέον, όταν συνέβη το αποτρόπαιο μακελειό, οι δυτικές κυβερνήσεις διαβεβαίωσαν αμέσως κατηγορηματικά ότι οι ένοχοι ήταν μια άγνωστη τρομοκρατική ομάδα, η ISIS-K.

Το ISIS-K είναι μια ομάδα (υποομάδα του ΙΚ) που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ριζοσπαστικοποιημένους Αφγανούς, πολλοί από τους οποίους πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ. Γνωρίζουμε τώρα ότι πολλοί τρομοκράτες υπό το ΙΚ βρίσκονται στο μισθολόγιο των ΗΠΑ και της Δύσης. Για παράδειγμα, η Ολλανδία χρηματοδότησε 22 τζιχαντιστικές ομάδες κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου, οι οποίες ήταν όλες μέρος του ΙΚ. Έτσι, τώρα που η Δύση είναι πανταχού παρούσα στην Ουκρανία και πολλά τάγματα που συνδέονται με το ISIS πολεμούν εκεί, θα ήταν λογιστικά εφικτό γι' αυτούς να οργανώσουν επιθέσεις στη Ρωσία.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, η μία στην Κριμαία, η οποία αναφέρθηκε ελάχιστα στη Δύση, και η άλλη στο Νταγκεστάν, η οποία έλαβε όλη την προσοχή της Δύσης. Γιατί η διαφορετική κάλυψη από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης;

Ως αποτέλεσμα επίθεσης από πύραυλο ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην παραλία της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και τραυματίστηκαν 127. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφές πως η επίθεση αποδίδεται άμεσα στις ΗΠΑ. Πριν από την εκτόξευση των πυραύλων, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό UAV RQ-4B Global Hawk βρισκόταν στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Επιπλέον, οι κεφαλές των πυραύλων ήταν γεμάτες με πυρομαχικά διασποράς, που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Προηγουμένως, υπήρχαν πολιτικές συζητήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σχετικά με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να πλήξουν τη Ρωσία. Αυτό συνέβη τώρα επειδή η Κριμαία είναι ρωσική και πρόκειται για μια άμεση κλιμάκωση από τη Δύση. Γνωρίζουμε ότι ήταν αμερικανικοί πύραυλοι που σκότωσαν και τραυμάτισαν Ρώσους πολίτες.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (και οι πολιτικοί) έσπευσαν να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν, με μεγάλους τίτλους στα μέσα ενημέρωσης. Το ISIS-K φέρεται να πραγματοποίησε μια επίθεση στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, όπου δολοφονήθηκε ένας ιερέας και έγινε επίθεση σε μια συναγωγή. Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ, δήλωσε ότι μπορεί να υπήρχαν "πυρήνες εν υπνώσει" και άφησε να εννοηθεί ότι οι επιθέσεις μπορεί να είχαν ξένη βοήθεια.

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η ξένη βοήθεια; Φυσικά, αναφερόταν στη Δύση, η οποία, όπως ήδη έγραψα, έχει καταλάβει την Ουκρανία και είναι οι πραγματικοί ιδρυτές του ISIS.

Η πιο εμφανής δυτική κάλυψη των επιθέσεων στο Νταγκεστάν είναι ένας ελιγμός αντιπερισπασμού της Δύσης από τα γεγονότα στην Κριμαία, όπου είναι τόσο ξεκάθαρο πως η Αμερική βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Ρώσων πολιτών. Στην Κριμαία, οι Δυτικοί επιτιθέμενοι δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το ISIS-K ή άλλες ομάδες. Στην πραγματικότητα διέπραξαν οι ίδιοι τρομοκρατία.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, για παράδειγμα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών ενέκριναν την απόφαση να μεταφερθούν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από κέρδη από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αποκαλούν τις παραδόσεις όπλων "όπλα για την ειρήνη". Με τον τρόπο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την τρομοκρατία κατά της Ρωσίας με κλεμμένα χρήματα από τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν επίσης πολλά για την τρομοκρατία, την οποία αποκαλούν επίσης "όπλα για την ειρήνη" για την Ουκρανία. Από τις συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ ύψους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια, 107 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάνε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Τα όπλα και ο εξοπλισμός παρέχονται μέσω της Πρωτοβουλίας Βοήθειας για την Ασφάλεια στην Ουκρανία, της Προεδρικής Αρχής Αποχώρησης και του Προγράμματος Στρατιωτικής Χρηματοδότησης Εξωτερικού.

Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές εταίροι τους έχουν μακρύ και άθλιο ιστορικό όσον αφορά την εργαλειακή τρομοκρατία. Από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, έχουν γίνει ο κύριος χορηγός της διεθνούς τρομοκρατίας. Βέβαια, η Δύση το αρνείται πλήρως αυτό και αντ' αυτού αποκαλεί τους εχθρούς της "χορηγούς της τρομοκρατίας", που στην πραγματικότητα συχνά σημαίνει χώρες που αντιστέκονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και δεν αποδέχονται πλέον τη νεοαποικιοκρατική τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Η Ρωσία αποτελεί στόχο των ΗΠΑ για αλλαγή καθεστώτος εδώ και πολλά χρόνια, λόγω του τρομερού φυσικού της πλούτου και της αντίστασής της στην αμερικανική ηγεμονία. Πρόσφατα, ο Αμερικανός εγκληματίας καουμπόης Λίντσεϊ Γκράχαμ έκανε το λάθος να πει: "Η Ρωσία δεν πρέπει να βάλει χέρι στον πλούτο της Ουκρανίας". Με άλλα λόγια, ο πλούτος της Ουκρανίας ανήκει στη Δύση.

Τραγικά, μπορεί να δούμε πολλές ακόμη τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά τσιράκια τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail