Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία χωρίς να εισέλθει σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία - Μακρόν

Irina Yakovleva/TASS
Freepen.gr - Στην ομιλία του προς το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό πριν από την Εθνική Επέτειο (14 Ιουλίου), ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να εισέλθει σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.

"Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία <...> και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς να επιδιώκουμε κλιμάκωση και χωρίς να εισέλθουμε σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία, διότι ποτέ δεν ήμασταν σε τέτοια κατάσταση", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους. Η ομιλία του μεταδόθηκε από την υπηρεσία Τύπου του παλατιού Ελιζέ.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, "η ασφάλεια στην Ευρώπη διακυβεύεται". Ο γαλλικός στρατός γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ισορροπία δυνάμεων, οπότε πρέπει να καταλάβει κανείς την "αποφασιστικότητα [της γαλλικής ηγεσίας] να μην επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο", συνέχισε ο Μακρόν.

Υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του γαλλικού στρατού στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών. "Θα συνεχίσουμε πράγματι να εξοπλίζουμε τους Ουκρανούς, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους για όσο διάστημα χρειαστεί", είπε.

"Χάρη σε δύο νόμους για τον αμυντικό σχεδιασμό, διπλασιάσαμε τον αμυντικό προϋπολογισμό [για την περίοδο] έως το 2030. <...> Ο επιταχυνόμενος ρυθμός των γεγονότων και οι αυξανόμενες απειλές σημαίνουν πως απαιτούνται νέες προσαρμογές. Γι' αυτό σας ζητώ να συνεχίσετε να αναλύετε τις συνέπειες του πολέμου όπως θα είναι αύριο, και όχι όπως τον φανταστήκαμε χθες, και να προετοιμάσετε μια προσαρμογή του στρατιωτικού σχεδιασμού για το 2025", δήλωσε ο Μακρόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail