Το Πεκίνο προειδοποιεί: Οι άλλες χώρες να μην υποτιμούν την αποφασιστικότητα της Κίνας να υπερασπιστεί την κυριαρχία της

(eng.chinamil.com.cn/Photo by Wan Haichao)
Freepen.gr - Οι άλλες χώρες δεν θα πρέπει να υποτιμούν την αποφασιστικότητα της Κίνας να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, ούτε θα πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση ότι οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει τα όρια στο ζήτημα της Ταϊβάν και να μην πληρώσει το τίμημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν σε ενημέρωση τη Δευτέρα.

Η Κίνα επέβαλε στις 12 Ιουλίου κυρώσεις σε έξι αμερικανικές στρατιωτικο-βιομηχανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Anduril Industries, Maritime Tactical Systems, Pacific Rim Defence, AEVEX Aerospace, LKD Aerospace, Summit Technologies Inc, καθώς και σε πέντε κορυφαία στελέχη ορισμένων από τις εν λόγω εταιρείες για πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν.

"Οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν παραβιάζουν σοβαρά την αρχή της "μίας Κίνας" και οι διατάξεις των τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ, ιδίως του ανακοινωθέντος 817, συνιστούν σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και βλάπτουν σοβαρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ΛΔΚ", δήλωσε ο Λιν Τζιαν, σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σημείωσε πως το ζήτημα της Ταϊβάν είναι το πιο σημαντικό από τα βασικά συμφέροντα της ΛΔΚ και η πρώτη "κόκκινη γραμμή" στις σινοαμερικανικές σχέσεις που δεν πρέπει να ξεπεραστεί.

"Κανένα κράτος, οργανισμός ή άτομο δεν πρέπει να υποτιμά τη σταθερή αποφασιστικότητα, την ακλόνητη βούληση και την τεράστια ικανότητα της κυβέρνησης και του λαού της ΛΔΚ να υπερασπιστούν την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, ούτε πρέπει να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα περάσει τη γραμμή στο ζήτημα της Ταϊβάν και δεν θα πληρώσει το τίμημα", πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail