Ειδικός προβλέπει την αντίδραση των ΗΠΑ σε νέα ειρηνευτικά βήματα στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Δεν είναι σαφές πώς θα αντιδράσουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρώην ηγέτης της χώρας Ντόναλντ Τραμπ και η νυν αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις στις νέες ειρηνευτικές κινήσεις για την ουκρανική κρίση, αλλά η Wall Street και το αμερικανικό αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρίτσαρντ Μπλακ του Ινστιτούτου Σίλερ των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι την Τετάρτη ότι η ουκρανική πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά. Παράλληλα, το Κίεβο είχε νωρίτερα επιβάλει νομοθετική απαγόρευση τέτοιων διαπραγματεύσεων και αγνόησε τις δηλώσεις της Μόσχας για την ετοιμότητά της να διεξαγάγει διάλογο.

«Δεν είναι σαφές πώς ο πρόεδρος Μπάιντεν, καθώς και οι υποψήφιοι Χάρις και Τραμπ, θα αντιδράσουν στις σημερινές κινήσεις προς την ειρήνη. Οι δισεκατομμυριούχοι της Wall Street και η αμερικανική αμυντική βιομηχανία που ελέγχουν την εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον δεν θα τα παρατήσουν εύκολα», δήλωσε ο Black.

Είπε ότι η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα και η διαφαινόμενη ανάδειξη της Χάρις ως υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος «δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να απαντήσουν» σε μια ιστορική πρωτοβουλία που επιτεύχθηκε μέσω της νυχθημερόν εργασίας της Κίνας, της Ουγγαρίας, της Βραζιλίας, του Βατικανού και άλλων, στις επανειλημμένες προσφορές της Ρωσίας για ειλικρινείς ειρηνευτικές συνομιλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail