Οι ΗΠΑ ξεπερνούν την κόκκινη γραμμή και η Ρωσία είναι τώρα έτοιμη να απαντήσει δυναμικά

Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας σημαντικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, με αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία να είναι πιθανό να στοχοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είναι άλλο πράγμα να πλήττει η Ουκρανία στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, αλλά η επίθεση της Ουκρανίας με πυραύλους που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε τουρίστες που έκαναν ηλιοθεραπεία στις παραλίες της Σεβαστούπολης παραβίασε μια ρωσική κόκκινη γραμμή που είναι πιθανό να προκαλέσει μια σημαντική ρωσική απάντηση, η οποία θα περιλαμβάνει την στόχευση αμερικανικών αναγνωριστικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική. Και αυτό είναι για αρχή.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την επίθεση:

Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε αρκετούς αμερικανικής κατασκευής πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS οπλισμένους με εξαιρετικά αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς στη ρωσική Κριμαία την Κυριακή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το χτύπημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάεφ. Είπε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε αργότερα σε τέσσερις. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, 124 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 27 παιδιά.
Φανταστείτε την αντίδραση στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ρωσία πυροδοτούσε πυρομαχικά διασποράς πάνω από την παραλία του Μαϊάμι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πάνω από εκατό άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Ο αμερικανικός λαός θα απαιτούσε μια ισχυρή απάντηση. Λοιπόν, αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Ρωσία:
Την στιγμή που τα ATACMS εκτοξεύτηκαν στη Σεβαστούπολη, ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης μεγάλου βεληνεκούς RQ-4 Global Hawk εντοπίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Aleksey Borzenko.

"Αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε πρακτικά για να κατευθύνει τους πυραύλους που πήγαιναν στην Κριμαία", δήλωσε ο Borzenko στο Sputnik. "Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια μεγάλη μη επανδρωμένη ζώνη στη Μαύρη Θάλασσα - μεταξύ 100 και 300 μιλίων - μετά την τραγωδία. Αυτά τα Global Hawks δεν πρέπει να επιτραπεί να φτάσουν σε απόσταση από την οποία θα μπορούσαν να κατευθύνουν πυραύλους ATACMS".
Ο Borzenko δεν είναι μια απομονωμένη, περιθωριακή φωνή που ζητάει μια σημαντική αντίδραση. Πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι απαιτούν μαζικά αντίποινα. Η Δύση αγνόησε τις τρομερές προειδοποιήσεις που εξέδωσαν ο Πούτιν και ο Λαβρόφ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο μπλόγκερ βίντεο, Monkey Werx, δημοσίευσε ένα άρθρο την Πέμπτη (20 του μηνός) που ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα για τις τρεις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα για να λάβουμε την ενημέρωσή του σχετικά με τη δραστηριότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Είναι πιθανό να δούμε επιβεβαίωση του ρωσικού ισχυρισμού ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ίσως το Global Hawk, μάζευε πληροφορίες, οι οποίες στη συνέχεια διαβιβάστηκαν στους Ουκρανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να προγραμματίσουν τα ATACMS που έπληξαν τη Σεβαστούπολη.

Η χρήση πυρομαχικών διασποράς σε παραθεριστές που φορούν λιτά μαγιό είναι μια πράξη κρατικά υποστηριζόμενης τρομοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένας δικαιολογημένος στρατιωτικός λόγος για την στόχευση αυτής της περιοχής. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί εκτοξεύουν πυραύλους εναντίον αμάχων και σκοτώνουν παιδιά σε ρωσικό έδαφος, τα οποία έπαιζαν λίγα λεπτά πριν καταστραφούν από ένα όπλο που προμήθευσε η Δύση, η επίθεση αυτή έρχεται μετά από συγκεκριμένες, άμεσες προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι οποιαδήποτε μελλοντικά πλήγματα στη Ρωσία με πυραύλους που προμήθευσε η Δύση θα τύχουν ταχείας και σθεναρής απάντησης. Ο Monkey Werx επισημαίνει κατά τη διάρκεια του βίντεο του - κάτι που έχω κάνει επανειλημμένα - πως η ποσότητα των αμερικανικών εναέριων επιτηρήσεων, των πτήσεων B-52 και άλλων πολεμικών αεροσκαφών που πετούν ακριβώς έξω από τον ρωσικό εναέριο χώρο είναι μια απόλυτη πρόκληση και θα προκαλούσε μια ισχυρή απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο σε εμάς.

Πιστεύω ότι η Ρωσία θα δώσει τώρα ώθηση στον πόλεμο σε υψηλότερη ταχύτητα και η Ουκρανία, μαζί με τους δυτικούς συμμάχους της, θα βιώσουν ένα νέο επίπεδο καταστροφής. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να προκαλέσει μια ρωσική στρατιωτική απάντηση, πιστεύοντας ανόητα πως μια ρωσική απάντηση στην επίθεση στη Σεβαστούπολη θα συσπειρώσει το αμερικανικό κοινό γύρω από την εξασθενημένη τύχη του Τζο Μπάιντεν. Αν είναι έτσι, πρόκειται για ένα ανόητο, αντιπαραγωγικό στοίχημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail