«Η Δύση χρησιμοποιεί το δολάριο ως όπλο για να επιτύχει πολιτικούς στόχους»

Karolina Grabowska/Pexels
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να εξαναγκάσουν τον Παγκόσμιο Νότο να συνταχθεί μαζί τους, χρησιμοποιώντας το δολάριο ως όπλο για την επίτευξη πολιτικών στόχων και αγνοώντας τις αρχές της αγοράς, οδηγώντας την παγκόσμια οικονομία σε επιβράδυνση, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρέσβης στην Κίνα Ιγκόρ Μοργκούλοφ.

"Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει το μονοπολικό μοντέλο, η Δύση δημιουργεί παντού διαχωριστικές γραμμές. Ακολουθώντας τη λογική της αντιπαράθεσης των μπλοκ, προσπαθεί ασυμβίβαστα να αναγκάσει τις χώρες του παγκόσμιου Νότου να συνταχθούν μαζί της", δήλωσε ο Morgulov, μιλώντας στο 12ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν παράνομες μονομερείς κυρώσεις ως εργαλείο εξαναγκασμού εναντίον όσων, όπως η Ρωσία, δεν συμφωνούν μαζί τους.

"Το αμερικανικό δολάριο χρησιμοποιείται ως όπλο για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Η Δύση αγνοεί τις βασικές αρχές της οικονομίας της αγοράς, του ελεύθερου εμπορίου και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας", δήλωσε ο Morgulov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail