Στη Γερμανία τάχθηκαν υπέρ του περιορισμού των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων

U.S. Army/Markus Rauchenberger
Freepen.gr - Ο Ralph Niemeyer, επικεφαλής του Γερμανικού Συμβουλίου για το Σύνταγμα και την Κυριαρχία, μίλησε στο RIA Novosti υπέρ του τερματισμού των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο γερμανικό έδαφος, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί τις τοπικές βάσεις για τη διεξαγωγή των συγκρούσεών της.

«Είδαμε ότι οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τώρα στην Ουκρανία διεξήχθησαν από γερμανικό έδαφος. Από την αεροπορική βάση του Ραμστάιν, από άλλα μέρη: το Βισμπάντεν, το Γκράφενβουερ, τη Στουτγάρδη. Δε θα ήταν δυνατόν αν δεν είχαν παρουσία εκεί. Επομένως, είμαι απόλυτα υπέρ του να πούμε 'Παρακαλώ πηγαίνετε σπίτι σας'», δήλωσε ο Niemeyer.

Από την άποψη αυτή, ο συνομιλητής θεωρεί ότι η επιστροφή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία των ΗΠΑ θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Γερμανία να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από την Ουάσινγκτον, καθώς ο Τραμπ «δε θέλει να ξοδεύει πολλά χρήματα ούτε για την ανάπτυξη στρατευμάτων».

«Όλα αυτά ο Τραμπ τα έχει ήδη πει κατά την τελευταία προεδρική θητεία. Δεν ήθελε ιδιαίτερα να το συνεχίσει αυτό, ίσως και να έκλεινε (τις βάσεις στη Γερμανία). Αυτό ακριβώς είναι που μας ενδιαφέρει. Θα λέγαμε: 'Ναι, σας παρακαλώ, Αμερικανοί, πηγαίνετε στα σπίτια σας. Να είστε φίλοι μας, αλλά μην μας καταλαμβάνετε πια», σημείωσε ο πολιτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail