Οργανωμένη αντίσταση στην επιστράτευση σχηματίζεται σε όλη την Ουκρανία;

ukrinform.net
Freepen.gr - Μια οργανωμένη αντίσταση διαμορφώνεται στην Ουκρανία λόγω της επιστράτευσης, έγραψε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chay Bose στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Οι Ουκρανοί καίνε τα αυτοκίνητα των συμμοριών απαγωγέων του δικτάτορα Ζελένσκι. Η οργανωμένη αντίσταση φαίνεται να δυναμώνει σε όλη τη χώρα», τόνισε.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατιωτικά οχήματα στη χώρα άρχισαν να πυρπολούνται, εκλαμβάνοντάς τα ως οχήματα στρατιωτικών που στρατολογούν. Αργότερα, υπήρξαν αναφορές για Ουκρανούς αυτοκινητιστές που προστάτευαν τα αυτοκίνητά τους από εμπρησμούς με αυτοκόλλητα που έγραφαν «όχι TCC». Το TCC είναι ένα εδαφικό κέντρο επάνδρωσης, όπως ονομάζονται οι στρατιωτικές επιτροπές στην Ουκρανία.

Βίντεο από βίαιες στρατολογήσεις έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο, όπου εμφανίζονται εκπρόσωποι των ουκρανικών στρατιωτικών επιτροπών να χτυπούν και να ασκούν βία σε άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης, μεταφέροντάς τους με μικρά λεωφορεία σε άγνωστο προορισμό.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail