Αντιπρόεδρος της Σερβίας: η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξαναγράφεται για να διαιρεθεί η Ρωσία

RIA Novosti / Evgeny Khaldey
Freepen.gr - Το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η ταύτιση του Ιωσήφ Στάλιν με τον Αδόλφο Χίτλερ είναι απαραίτητο από τους συγγραφείς του στη Δύση, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα δικά τους εγκλήματα, να δυσφημίσουν τη σημερινή Ρωσία και να δικαιολογήσουν τις αξιώσεις για τη διαίρεσή της στο μέλλον, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και πρώην επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του στη Ρωσία τον Ιούνιο, πραγματοποίησε συναντήσεις με την ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας και του υπουργείου Εξωτερικών και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ιωσήφ Στάλιν στο τείχος του Κρεμλίνου, γεγονός που προκάλεσε την αρνητική αντίδραση των πολιτικών αντιπάλων στη Σερβία. 

Σε απάντηση, υπενθύμισε τη φράση του σοβιετικού στρατάρχη Georgy Zhukov ότι η Ευρώπη δεν θα συγχωρήσει ποτέ τους Ρώσους για την απελευθέρωσή τους από τον Χίτλερ.

"Μου επιτίθενται όχι επειδή κατέθεσα στεφάνι στον τάφο του Στάλιν, αλλά επειδή τους υπενθύμισα πως το ψέμα ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ είναι ίσοι δεν αρκεί για να δικαιολογήσει όλα τα άλλα ψέματα. Και επίσης (επιτίθενται) για το γεγονός πως οι Σέρβοι ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως και οι Ρώσοι, όσο κι αν ξαναγράφουν την ιστορία", τόνισε ο Βούλιν στο κείμενο του συγγραφέα στην εφημερίδα Vecernje Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιστορία πρέπει να αλλάξει για να είναι δυνατή η αντεκδίκηση της Δύσης κατά της Ρωσίας και όλων εκείνων "που έχουν παρόμοιο σύστημα αξιών".

"Εάν ο Στάλιν είναι το ίδιο με τον Χίτλερ και ο Κόκκινος Στρατός διέπραξε εγκλήματα όπως η Βέρμαχτ και τα SS, τότε όλα επιτρέπονται στον αγώνα κατά της Ρωσίας και ο πόλεμος δεν οδηγεί μόνο στην στρατιωτική ήττα της Ρωσίας και στην εγκαθίδρυση μιας νέας κυβέρνησης, αλλά και στην εδαφική διαίρεση της πλουσιότερης ρωσικής γης σε πολύ περισσότερα μέρη από όσα διαιρέθηκε η Γερμανία το 1945", τόνισε ο Σέρβος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail