Ο Μπάιντεν λέει στο Κογκρέσο ότι δε θα παραιτηθεί

whitehouse.gov
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα τον προσεχή Νοέμβριο και έγραψε επιστολή προς τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς βουλευτές, καλώντας τους να αγνοήσουν τις εικασίες σχετικά με το μέλλον της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το μήνυμα του Μπάιντεν έρχεται μετά από μια εβδομάδα και πλέον συζητήσεων στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ των ανώτερων Δημοκρατικών για το ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος φέτος.

Ωστόσο, σε επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στους συναδέλφους του Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, ο Μπάιντεν τόνισε ότι παραμένει "σταθερά προσηλωμένος" στην παραμονή του στην προεδρική κούρσα του 2024 και κάλεσε τους νομοθέτες να στηρίξουν την εκστρατεία του προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.

"Θέλω να ξέρετε πως παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά προσηλωμένος στο να παραμείνω σε αυτή την κούρσα, να τρέξω αυτή την κούρσα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ", έγραψε ο 81χρονος.

Απαντώντας στις ανησυχίες για την ψυχική του υγεία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είχε "εκτεταμένη συζήτηση" τόσο με τους ηγέτες του κόμματος όσο και με τους ψηφοφόρους και πως "άκουσε τις ανησυχίες που έχει ο κόσμος".

"Μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά λέγοντας ξεκάθαρα και απερίφραστα: Δεν θα έθετα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα απόλυτα ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024", έγραψε ο πρόεδρος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης των Δημοκρατικών συγκέντρωσε πάνω από 14 εκατομμύρια ψήφους, αντιπροσωπεύοντας το 87% των ψήφων, γεγονός που τον καθιστά τον πιθανό υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος "με μεγάλη διαφορά".

"Το ερώτημα για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά είναι καλά διατυπωμένο εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Και ήρθε η ώρα να τελειώσει", επέμεινε ο Μπάιντεν, καλώντας τους Δημοκρατικούς να "ενωθούν, να προχωρήσουν μπροστά ως ενιαίο κόμμα και να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail