Η Ουκρανία σπεύδει να προβεί σε στρατολογήσεις από τις φυλακές μετά από εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες

ukrinform.net
Freepen.gr - Από την έναρξη του πολέμου, η Ουκρανία έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt. Η εξέχουσα εφημερίδα αναφέρει ότι η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται από το γεγονός πως ο ουκρανικός στρατός στρατολογεί ήδη στις φυλακές, καθώς εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τα κενά στο μέτωπο.

Εκτός από την έλλειψη σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και πυρομαχικών, η έλλειψη στρατιωτών αποτελεί κεντρικό πρόβλημα για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Πίσω από τους τοίχους των φυλακών, ο ουκρανικός στρατός έχει βρει κάτι που είναι σπάνιο στη χώρα: εθελοντές μαχητές για το μέτωπο. Από το Μάιο, 2.800 κρατούμενοι έχουν αποφυλακιστεί και υπηρετούν πλέον ως στρατιώτες, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στη Welt όταν επικοινώνησε μαζί του.

Συνολικά 10.000 έως 20.000 άνδρες και γυναίκες στις φυλακές θα μπορούσαν να ενταχθούν στο στρατό στο πλαίσιο του προγράμματος στρατολόγησης, εκτιμά ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Denis Malyuska.

Η στρατολόγηση από τον πληθυσμό των φυλακών είναι δυνατή μέσω ενός νέου νόμου που εγκρίθηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο τον Μάιο. Βάσει του νόμου αυτού, οι κρατούμενοι μπορούν να αποφυλακίζονται υπό όρους πρόωρα για να ενταχθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με σύμβαση. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, καταδικασμένους διακινητές ναρκωτικών, δράστες βίαιων εγκλημάτων και ορισμένους δράστες ανθρωποκτονιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail