Η ατζέντα της Φον ντερ Λάιεν θα προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, προβλέπει ο πρώην Πολωνός ΥΠΟΙΚ

facebook.com/profile.php?id=61558668177826
Freepen.gr - Σε συνέντευξή του στο wPolityce.pl, ο Witold Waszczykowski, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και πρώην ευρωβουλευτής του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για την επανεκλογή της Ursula von der Leyen στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Waszczykowski πιστεύει ότι η δεύτερη θητεία της von der Leyen θα σημαδευτεί από συγκρουσιακές διαδηλώσεις στους δρόμους λόγω των φιλόδοξων και, κατά την άποψή του, μη ρεαλιστικών υποσχέσεών της.

Ο Waszczykowski προβλέπει πως η ατζέντα της von der Leyen θα οδηγήσει σε διαμαρτυρίες αγροτών και εργαζομένων στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

«Οι πολίτες θα πληρώνουν όλο και περισσότερο για αυτές τις ιδέες», προειδοποίησε, υπενθυμίζοντας το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία και υπονοώντας ότι τέτοιες διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε όλη την Ευρώπη. «Αυτά τα γραφειοκρατικά καπρίτσια δε θα γίνουν αποδεκτά από τους απλούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Επισημαίνει επίσης τη διαφθορά που, όπως λέει, συνυπήρξε κατά τη διάρκεια της θητείας της φον ντερ Λάιεν ως προέδρου.

«Η προηγούμενη θητεία της Von der Leyen ήταν γεμάτη σκάνδαλα και γκάφες», δήλωσε ο Waszczykowski. «Από το σκάνδαλο με την προμήθεια εμβολίων που αφορούσε μηνύματα SMS μέχρι την πανωλεθρία του Brexit και το σκάνδαλο διαφθοράς 'Qatargate', η θητεία της δεν ήταν καθόλου υποδειγματική».

Επέκρινε επίσης τον χειρισμό της ρωσικής επιθετικότητας από την Επιτροπή της ΕΕ το 2022, υποστηρίζοντας ότι η αντίδραση της ΕΕ ήταν πολύ αργή και αναποτελεσματική.

Παρά τις επικρίσεις αυτές, η φον ντερ Λάιεν εξασφάλισε μια δεύτερη θητεία, γεγονός που ο Waszczykowski αποδίδει στην προεκλογική της συμφωνία με την Αριστερά και τους Πράσινους.

«Με την υπόσχεση της υποστήριξης της Πράσινης Συμφωνίας και των συνταγματικών αλλαγών εκτός της Συνθήκης, εξασφάλισε την πλειοψηφία», δήλωσε. 

* Πληροφορίες https://rmx.news/article/von-der-leyens-agenda-will-spark-street-protests-across-europe-predicts-former-polish-fm/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail