Η Ρωσία και το Ιράν ολοκληρώνουν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

pixabay / planet_fox
Freepen.gr - Η Μόσχα και η Τεχεράνη ολοκλήρωσαν την ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών Mir της Ρωσίας και Shetab του Ιράν, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Φαρζίν.

"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πλευρές οριστικοποίησαν τις απαιτήσεις για τη σύνδεση του συστήματος πληρωμών Mir της Ρωσίας με το Shetab του Ιράν και το έργο αυτό έχει εισέλθει σε επιχειρησιακή φάση", δήλωσε ο Farzin κατά την επιστροφή του από την Αγία Πετρούπολη, όπου είχε συνομιλίες με τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina.

Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταφέρει τη δήλωση του Φαρζίν που είπε ότι στην πρώτη κατάσταση, η οποία ξεκινά στις 22 Αυγούστου, "οι τραπεζικές κάρτες του ιρανικού συστήματος Shetab μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξυπνες κάρτες Amber σε όλα τα ΑΤΜ σε όλη τη Ρωσία και οι Ιρανοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ρουβλίων από τα ρωσικά ΑΤΜ χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους".

"Το δεύτερο στάδιο [περιλαμβάνει τη δυνατότητα] πληρωμής με κάρτες Ρώσων πολιτών στο Ιράν", δήλωσε ο Φαρζίν, προσθέτοντας πως στο τρίτο στάδιο, οι Ιρανοί θα μπορούν να πληρώνουν με κάρτα Shetab σε ρωσικά καταστήματα μέσω ενός συνηθισμένου τραπεζικού τερματικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail