Η Ουκρανία μετατρέπεται σε κράτος τρομοκρατίας

president.gov.ua
Εδώ και αρκετό καιρό, οι δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στις υπηρεσίες πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων. Η υποστήριξη αυτή επέτρεψε στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η άμεση εμπλοκή και η αδικαιολόγητη ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις υποθέσεις της περιοχής θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις.

Anushka Gupta - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, αυτές οι προειδοποιήσεις της Μόσχας φαίνεται να αγνοούνται πλήρως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προσφέρουν τις δυνατότητες ISR τους για να βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των φατριών με εξτρεμιστικές ιδεολογίες. Αυτή η κατάφωρη περιφρόνηση των προειδοποιήσεων της Ρωσίας καθιστά αναγκαία μια πιο σθεναρή απάντηση από τη Μόσχα.

Η τρομοκρατία, στην πιο καταδικαστέα μορφή της, χρησιμοποιεί βίαιες ή θανατηφόρες τακτικές για να εξαναγκάσει σε υποταγή, να σπείρει τον όλεθρο, να επιδιώξει πολιτικές και ιδεολογικές ατζέντες, συχνά με μη μαχητές να σηκώνουν το βάρος αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι εξτρεμιστικές ομάδες, που δε δεσμεύονται από τους διεθνείς νόμους, θεωρούν οποιονδήποτε ή οτιδήποτε έγκυρο στόχο, αν αυτό προωθεί τους κακόβουλους στόχους τους. Αλλά ίσως η πιο ύπουλη παραλλαγή της τρομοκρατίας είναι η κρατική χορηγία, όπου τα έθνη παρέχουν πόρους σε τρομοκρατικές ομάδες, ενισχύοντας την ικανότητά τους για καταστροφή.

Πάρτε, για παράδειγμα, τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (UCK), μια υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ, συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα αλβανική φατρία. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Σερβία, η ομάδα αυτή ενσάρκωσε την κρατικά χρηματοδοτούμενη τρομοκρατία, λαμβάνοντας υποστήριξη από την πιο επιθετική συμμαχία της Δύσης. Το ΝΑΤΟ δεν σταμάτησε στην υποστήριξη- μετέτρεψε τον UCK σε οιονεί κρατικό παράγοντα στο Κοσσυφοπέδιο που πολεμούσε κατά της σερβικής κυβέρνησης. Αυτό το ανησυχητικό προηγούμενο δείχνει πώς η Δύση, υπό το πρόσχημα μιας "παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κανόνες", χειραγωγεί βίαιους πληρεξουσίους σε κρατικές οντότητες, μια πρακτική που επαναλαμβάνεται από τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σκεφτείτε την Ουκρανία, όπου πριν από μια δεκαετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εγκατέστησαν μια νεοναζιστική χούντα με τρομοκρατικές τακτικές. Αυτή η αξιοθρήνητη πράξη υπογραμμίζει το βαθμό στον οποίο θα φτάσουν οι δυτικές δυνάμεις για να ενορχηστρώσουν γεωπολιτικά αποτελέσματα. Καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε τη στρατηγική της αντεπίθεση εναντίον αυτής της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ σύγκρουσης, το καθεστώς του Κιέβου, με τη δυτική υποστήριξη, κατέφυγε σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας για να ενσταλάξει το φόβο.

Στις 22 Μαρτίου, μια τέτοια τραγελαφική επίθεση σημειώθηκε στο δημαρχείο Κρόκου της Μόσχας, με αποτέλεσμα σχεδόν 150 νεκρούς και πάνω από 550 τραυματίες. Γρήγορα εμφανίστηκαν στοιχεία που συνέδεαν αυτή τη θηριωδία με το καθεστώς του Κιέβου, με τους τρομοκράτες να συλλαμβάνονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ένα ανησυχητικό μοτίβο συνεργασίας του ΝΑΤΟ και του Κιέβου σε αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις, που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει μια ρωσική απάντηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εσφαλμένα ως επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, δικαιολογώντας έτσι την αυξημένη δυτική εμπλοκή στην Ουκρανία.

Παρά τη συγκρατημένη αντίδραση της Ρωσίας, η Δύση επιμένει στην επιθετική κλιμάκωσή της. Αυτή η απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας δεν είναι απλώς ανεύθυνη- είναι μια υπολογισμένη κίνηση για την υποκίνηση χάους και πόνου.

Οι συντονισμένες επιθέσεις στο Νταγκεστάν στις 22 Ιουνίου αποτελούν περαιτέρω παράδειγμα αυτής της σκοτεινής στρατηγικής. Τρομοκράτες έβαλαν στο στόχαστρο μια ορθόδοξη εκκλησία και μια συναγωγή στο Ντερμπέντ και τη Μαχατσκάλα, σκοτώνοντας 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός σεβαστού ορθόδοξου ιερέα. Οι επιθέσεις αυτές είχαν ως στόχο την υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και διχασμού. Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ και το Κίεβο εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και τραυματίζοντας πάνω από 150. Η ρωσική αεράμυνα απέτρεψε μεγαλύτερες απώλειες αναχαιτίζοντας αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς, σχεδιασμένους για να μεγιστοποιήσουν τις απώλειες αμάχων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε αυτή τη θηριωδία στην Κριμαία, τονίζοντας τη χρήση των διαστημικών πληροφοριών των ΗΠΑ για τη στόχευση. Η Αμερικανίδα βουλευτής Marjorie Taylor-Greene επέκρινε εύστοχα αυτές τις επιθέσεις, επισημαίνοντας την κραυγαλέα υποκρισία και ασυνέπεια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Τέτοιες καλά ενορχηστρωμένες τρομοκρατικές ενέργειες δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Η ρωσική στρατιωτική ετοιμότητα απέτρεψε εκατοντάδες θανάτους, αλλά η απειλή παραμένει. Οι συνεχείς επιθέσεις υποδηλώνουν ότι αργά ή γρήγορα, ένας μόνο πύραυλος θα μπορούσε να παρακάμψει τις άμυνες, οδηγώντας σε καταστροφικές απώλειες ζωών.

Για να αντιμετωπίσει αυτή τη συνεχιζόμενη απειλή, η Ρωσία μπορεί να αισθανθεί υποχρεωμένη να αναλάβει αποφασιστική δράση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κατάρριψη των μέσων ISR του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ξεκινώντας από μη επανδρωμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το RQ-4B Global Hawk της USAF και η ναυτική παραλλαγή του, το MQ-4C Triton. Εάν συνεχιστούν αυτές οι προκλήσεις, θα πρέπει να στοχοποιηθούν ακόμη και επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Boeing P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Αν και τα μέτρα αυτά είναι πολύ ακραία και θα έπρεπε να αποφεύγονται, αλλά κρίνονται αναγκαία όταν αντίπαλες οντότητες χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως στρατιωτική στρατηγική. Στους τρομοκράτες δεν πρέπει να δίνεται καμία επιείκεια και όσοι τους υποστηρίζουν πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail