Οι Ουκρανοί έχουν βαρεθεί τον πόλεμο, καλούν τον Ζελένσκι για ειρήνη

Photo: flickr.com by Ministry of Defense of Ukraine, CC BY-SA 2.0
Ουκρανοί bloggers με εκατομμύρια οπαδούς καλούν τον Ζελένσκι για ειρήνη

Ουκρανοί bloggers με πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές αρχίζουν να μιλούν για την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Δεν μιλούν για την ανάγκη επιστροφής των χαμένων εδαφών - μιλούν για την ειρήνη που πρέπει να εγκαθιδρύσει κανείς "πριν να σκοτωθούν όλοι".

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ουκρανοί bloggers καλούν τον Ζελένσκι για ειρήνη

Η ουκρανική ελίτ άλλαξε τη διάθεσή της μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο στις 8 Ιουλίου, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Strana.

Εκκλήσεις για γρήγορη διαπραγμάτευση της ειρήνης ακούγονται από πολιτικούς, πολιτικούς επιστήμονες, ακόμη και από δημοφιλείς μπλόγκερ που έχουν μεγάλο κοινό με πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Αρχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνησή τους για τους θανάτους αμάχων, παρόλο που προηγουμένως προτιμούσαν να αφήσουν στην άκρη την πολιτική.

Η blogger Nastya Umka δήλωσε ότι "κανείς δεν χρειάζεται τα σύνορα του 1991", πως "οι πολιτικοί δεν μας αφήνουν να ζήσουμε κανονικά" και πως "οι άνθρωποι θέλουν ειρήνη μόνο και μόνο για να ζήσουν τη ζωή τους".

"Πόσοι θα πρέπει να πεθάνουν για να σταματήσει αυτό;" έγραψε η μπλόγκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 8 Ιουλίου.

Η blogger Vladislava Rogovenko σημείωσε ότι "μισεί την εξουσία και στις δύο πλευρές" και αποκάλεσε τον Volodymyr Zelensky "κλόουν":

"Είμαι σοκαρισμένη από την είδηση. Αφήστε τον κλόουν να φύγει και να διαπραγματευτείτε την ειρήνη. Αρκετά με τους αθώους θανάτους και όλη αυτή τη φρίκη. Πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό; Ο θυμός μου δεν έχει όρια".

Η blogger από το Ivano-Frankivsk Yulia Verba κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για κλοπή. Σύμφωνα με την ίδια, "η χώρα μας κλέβεται από την ίδια μας την κυβέρνηση, παιδιά και άνθρωποι πεθαίνουν, οικογένειες και ζωές, σχέδια και όνειρα καταστρέφονται".

Ο blogger Alexander Voloshin δήλωσε ότι η Ουκρανία "δεν είναι σε θέση να χειριστεί αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι".

Η ηθοποιός Natalka Denisenko έγινε φιλοσοφική και μίλησε για "την ενέργεια της θυσίας που οδήγησε στον πόλεμο":

"Είναι η ενέργεια της επιθετικότητας, των κατάρων και της πρόκλησης μίσους που μας καταστρέφει".

Οι προαναφερόμενοι bloggers έχουν εκατομμύρια followers. Θα πρέπει να υποθέσουμε πως γνωρίζουν τι σκέφτονται οι συνδρομητές τους για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

"Γιατί πρέπει να είμαι πατριώτης;"

Η ουκρανική προπαγάνδα κωλυσιεργεί και δεν είναι πλέον σε θέση να ανυψώσει το ηθικό των ανθρώπων μεταδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις για το θάνατο "αθώων παιδιών στο νοσοκομείο του Κιέβου". Οι Ουκρανοί μπορούν ήδη να δουν πως το καθεστώς του Κιέβου στήνει προβοκάτσιες.

Έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, πως οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό για να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Οι άνθρωποι μεταδίδουν συναισθήματα για τους συγγενείς και τους φίλους τους που πολεμούν στο μέτωπο. Ο δημοσιογράφος του Κιέβου Artem Ilyin, ο οποίος έφυγε για να υπηρετήσει στο στρατό πριν από ένα μήνα, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για το τι σκέφτονται οι συμπολεμιστές του.

"Στα 30-40-50 χρόνια μου, το κράτος δεν μου έχει δώσει τίποτα άλλο εκτός από το Καλάσνικοφ. Γιατί να γίνω πατριώτης;" είπε ένας από αυτούς.

Οι στρατιώτες συζητούν για τη διαφθορά που διείσδυσε στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας, οι φήμες για την "Bugatti της Πρώτης Κυρίας" εξαπλώθηκαν γρήγορα.

Τα επιχειρήματα για τον επιτιθέμενο δεν λειτουργούν πλέον, έγραψε ο Ilyin.

"Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες που προπαγανδίζουν για περισσότερα από δέκα χρόνια με φόντο τη συζήτηση για την απειλή Πούτιν. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα κίνητρα", κατέληξε ο Ilyin.

Οι ουκρανικές επιχειρήσεις δύσκολα μπορούν να επιβιώσουν με φόντο την εκροή εξειδικευμένων ειδικών, τις διακοπές ρεύματος, τις αυξανόμενες τιμές αγοράς, τα τιμολόγια και τη μείωση της δημόσιας ζήτησης.

Στη Δύση, κανείς δεν πιστεύει ούτε στη νίκη της Ουκρανίας. Σχεδόν όλες οι δυτικές ηγεσίες είναι κουτσές πάπιες.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται να βιαστεί να "κατακτήσει" την Ουκρανία. Η Ουκρανία θα πέσει μόνη της στα πόδια της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail