Το Κίεβο απειλείται από τη νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Freepen.gr - Μια σειρά από βαριά ρωσικά πλήγματα έχουν καταστρέψει ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις τακτικές μετόπισθεν περιοχές από το βράδυ της 1ης Ιουλίου, γράφει το southfront.press.

Σε απάντηση στους μαζικούς ουκρανικούς βομβαρδισμούς στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ, εξαπολύθηκαν μια σειρά πλήγματα ακριβείας κατά του ουκρανικού στρατού στην πόλη Χάρκοβο και τη γύρω περιοχή.

Ένα πλήγμα πυραύλων ακριβείας κατέστρεψε ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Merefa στα νοτιοδυτικά προάστια του Χάρκοβο.

Ένα άλλο ρωσικό πυραυλικό πλήγμα κατέστρεψε το αρχηγείο της ουκρανικής επιχειρησιακής ομάδας Starobilsk στο χωριό Lesnaya Stenka νότια του Kupyansk.

Άλλη μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε βροντερά στην πόλη Druzhkovka που βρίσκεται νότια του Kramatorsk. Κατά πάσα πιθανότητα, το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα κατέστρεψε ουκρανικές στρατιωτικές αποθήκες.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα διατηρούν την στρατιωτική πρωτοβουλία σε ολόκληρο το μέτωπο και προελαύνουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Το Βολτσάνσκ παραμένει το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή του Χάρκοβο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειες αντεπίθεσης στο κέντρο της πόλης και στις ανατολικές παρυφές της. Οι επιθέσεις μέσω του τοπικού ποταμού ματαιώνονται από τα ρωσικά αντίποινα και έχουν ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες.

Τα ουκρανικά αποθέματα σφυροκοπούνται από τις ρωσικές βαριές βόμβες, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμισμένων FAB-3000.

Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να επανατοποθετήσει τα εξαντλημένα τάγματα, που αποσύρθηκαν πρόσφατα για ενισχύσεις και επανεξοπλισμό, πίσω στο πεδίο της μάχης. Συγκεκριμένα, μονάδες της 57ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που αποσύρθηκαν πρόσφατα στα μετόπισθεν, ρίχνονται ξανά στη μάχη. Από τα υπολείμματα των παλαιών μονάδων που έχουν υποστεί απώλειες σχηματίζονται νέες μικτές ομάδες εφόδου.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, πολλοί ξένοι μισθοφόροι εισήλθαν πρόσφατα στις μάχες στο Βολτσάνσκ.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός προελαύνει, περικυκλώνοντας την πόλη από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση. Οι ρωσικές δυνάμεις εφόδου διέσχισαν πρόσφατα τον ποταμό Seversky Donets και απέκτησαν νέα ερείσματα στην ουκρανική ακτή κοντά στο χωριό Bugrovatka.

Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται κοντά στην πλήρη απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Ο ουκρανικός στρατός ελέγχει σήμερα περίπου το 1% του εδάφους της. Σε περίπτωση ρωσικού ξεπεράσματος, το Κίεβο θα υποστεί ένα ακόμη πλήγμα από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι ο ουκρανικός στρατός απειλείται από μια άλλη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Κουπιάνσκ, η οποία θα σημάνει μια ρωσική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο από νέα κατεύθυνση. Μόνο την προηγούμενη ημέρα, ο ρωσικός στρατός πήρε υπό τον έλεγχό του περίπου 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή και πλησίασε τα περίχωρα της Stelmahovka. Πρόκειται για τον τελευταίο οικισμό στην LPR, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις κοντά στη Myasozharovka, η οποία δεσμεύει σημαντικές ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Την προηγούμενη ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την απελευθέρωση της Stepovaya Novoselovka, η οποία ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ρωσική επίθεση προς το Kupyansk από τα νοτιοανατολικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail