Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία

ΑFΡ / US Navy
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026 και μετά, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Τα όπλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων SM-6 και Tomahawk, είχαν απαγορευτεί στην ήπειρο μέχρι που η Ουάσινγκτον έσκισε μια συνθήκη-ορόσημο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου το 2019.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος, οι ΗΠΑ "θα ξεκινήσουν επεισοδιακές αναπτύξεις των δυνατοτήτων πυρών μεγάλου βεληνεκούς της Ομάδας Δράσης Πολλαπλών Περιοχών στη Γερμανία το 2026, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μόνιμη τοποθέτηση αυτών των δυνατοτήτων στο μέλλον".

Η δήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών αξιωματούχων κατά την ετήσια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη.

Τα οπλικά συστήματα που θα αναπτυχθούν στη Γερμανία θα περιλαμβάνουν τον αντιαεροπορικό πύραυλο SM-6, ο οποίος έχει βεληνεκές έως και 460 χιλιόμετρα (290 μίλια), και τον πύραυλο κρουζ Tomahawk, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση άνω των 2.500 χιλιομέτρων.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως στη Γερμανία θα σταθμεύσουν επίσης "αναπτυξιακά υπερηχητικά όπλα", τα οποία θα έχουν "σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από τα σημερινά χερσαία πυρά στην Ευρώπη". 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail