Η Ουκρανία γνωρίζει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ακόμη μακριά - Πολωνός υπουργός

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί ηγέτες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ελπίζουν πως θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέχρι να διευθετηθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Tomasz Siemoniak.

Μιλώντας στον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό PR1 για την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, ο Siemoniak δήλωσε ότι τα μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα προσεγγίσουν τη μελλοντική υποστήριξη προς την Ουκρανία και την πιθανή ένταξή της.

Αναγνώρισε πως η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ είναι "αδύνατη" όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες με τη Ρωσία και πρότεινε στο μπλοκ να αποσαφηνίσει τη στάση του σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη του Κιέβου.

"Οι Ουκρανοί ηγέτες είναι ρεαλιστές και γνωρίζουν ότι μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο δε θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Siemoniak, τονίζοντας παράλληλα πως το Κίεβο θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει δυτική υποστήριξη.

"Τα έγγραφα και οι δηλώσεις από μόνες τους δεν θα υπερασπιστούν την Ουκρανία, οπότε νομίζω ότι η προοπτική της ένταξης θα φανεί", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail