Η επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν τραγική για τη Δυτική Ευρώπη, λέει η Ζαχάροβα

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Η επανεκλογή της Ursula von der Leyen στη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) έχει γίνει ένα τραγικό επεισόδιο στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η διπλωμάτης σημείωσε ότι η ρωσική αποστολή στην ΕΕ έχει ήδη σχολιάσει «αυτή την τραγική σελίδα στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης». «Συνοψίζοντας, μπορώ να πω πως, δυστυχώς, πράγματι, απλά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτα καλό για την σταθερότητα και την ευημερία των κατοίκων των κρατών μελών της ΕΕ, επιπλέον, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας σε αυτό το μέρος του κόσμου, ως αποτέλεσμα της συγκρουσιακής στάσης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», τόνισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, η φον ντερ Λάιεν είναι «αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της μεγιστοποίησης του ελέγχου των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο». «Είναι επίσης το κύριο φερέφωνο της ρωσοφοβικής πολιτικής που ασκεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή περιλαμβάνει τις εκκλήσεις για όλο και περισσότερες επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας στην ΕΕ, στη δημιουργία της λεγόμενης αμυντικής ένωσης που προϋποθέτει την ακόμη βαθύτερη υποταγή της στο ΝΑΤΟ στο μέλλον και την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος στην Μπανκόβαγια (προεδρική διοίκηση της Ουκρανίας). Η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, προφανώς, επιβαρύνει την ΕΕ με αρκετά σκοτεινές προοπτικές σε αυτό», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail